hola

El ple ordinari del mes de juny s'avança a avui a les 18 hores de manera excepcional. Un total d'onze punts i quatre proposicions, dues d 'elles sobre Gallecs i el Dia de l'Orgull LGTBI, conformen l'ordre del dia.

La Corporació Local té previst aprovar una proposició amb motiu de la celebració el 28 de juny del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI i dels seus drets com a família. L'acord insta el Govern de l’Estat a aprovar la proposta de llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d' igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere i intersexuals. La moció també insta al Govern, entre d'altres, a reconèixer el dret d'asil de les persones per motius d’orientació sexual, com diu la llei vigent. I demana al Congrés dels Diputats i al Senat que obrin el debat per legalitzar la maternitat subrogada.

El ple també aprovarà altres tres proposicions. Una, requerint al Govern de la Generalitat el compliment de la resolució 542/11 aprovada pel Parlament de Catalunya i la modificació del PDUG (pla director urbanístic de Gallecs) amb l’objectiu d’ampliar l’àmbit de l’espai protegit, anul·lar el sostre industrial i/o terciari, actualment permès, en els sectors de Can Banús II àmbit I i el sector de Mogoda, per tal d’afavorir la integració d’aquests sectors a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs (EIN). Aquestes modificacions són indispensables per donar compliment a la resolució del Parlament. Així mateix, insta al Govern de la Generalitat a incloure el Parc del Calderí de Santa Perpètua de Mogoda com a zona de pre-parc a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs (EIN).

Tots els grups municipals manifestaran el seu rebuig a l'acord del Consell General del Poder Judicial de crear un únic jutjat provincial per encarregar-se de totes les reclamacions en matèria de Clàusules Terra i per despeses financeres derivades de la formalització d'hipoteques. L'Ajuntament s'adhereix així a l'acord de la Junta del Col·legi d'Advocats de Sabadell que exigeix la seva immediata retirada. També des del Consistori s'exigeix la dotació pressupostària necessària per a la creació de nous òrgans judicials a Sabadell i que es reforcin els existents.
Una quarta proposició és de rebuig a la laminació de l’autonomia local i en defensa de la internalització de serveis públics. La proposta esdevé arrel del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per 2017 que estableix que cap administració pública podrà incorporar en qualitat d'empleat públic als treballadors de les contractistes de concessions d'obres o serveis "quan els contractes s'extingeixin pel seu compliment, per la seva resolució inclòs el rescat, o si s'adopta el segrest o intervenció del servei". El Ple manifestarà el seu rebuig en contra de l'anomenada llei Montoro i a la "constant agressió contra l'autonomia local les obligacions imposades als ajuntaments".

Durant el ple es donarà compte de la subvenció atorgada pels fons europeus FEDER per al projecte turístic industrial del Vapor Aranyó + centre d'indústria viva i de la liquidació del pressupost 2016. A més està prevista l'aprovació provisional del pla de millora urbana per a la redistribució de sostre entre dues parcel·les del polígon industrial la Florida.

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua començarà a les sis de la tarda i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM i online a través de la seva pàgina web radio.staperpetua.org.


Foto. Paratge de Gallecs / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra presenta 62 al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès
29 Jun 2020 11:20 - RedaccióEsquerra presenta 62 al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès

Esquerra Republicana de Santa Perpètua ha presentat un total de 62 al·legacions i suggeriments per [ ... ]

Política
El Ple aprova una modificació de crèdit de més de 250.000 euros vinculada al Pla de Xoc contra la Covid-19
26 Jun 2020 12:30 - RedaccióEl Ple aprova una modificació de crèdit de més de 250.000 euros vinculada al Pla de Xoc contra la Covid-19


El Ple del mes de juny ha aprovat per unanimitat un expedient de modificació de crèdit extraordinari [ ... ]

Política
Nova sessió plenària aquest dijous 25 de juny
25 Jun 2020 12:07 - Marta HiraldoNova sessió plenària aquest dijous 25 de juny

La Corporació Local celebrarà aquesta tarda a les set la sessió plenària de caràcter ordinari corresponent [ ... ]

Política