hola

El ple ordinari del mes de juny s'avança a avui a les 18 hores de manera excepcional. Un total d'onze punts i quatre proposicions, dues d 'elles sobre Gallecs i el Dia de l'Orgull LGTBI, conformen l'ordre del dia.

La Corporació Local té previst aprovar una proposició amb motiu de la celebració el 28 de juny del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI i dels seus drets com a família. L'acord insta el Govern de l’Estat a aprovar la proposta de llei contra la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i característiques sexuals, i d' igualtat social de lesbianes, gais, bisexuals, transexuals, transgènere i intersexuals. La moció també insta al Govern, entre d'altres, a reconèixer el dret d'asil de les persones per motius d’orientació sexual, com diu la llei vigent. I demana al Congrés dels Diputats i al Senat que obrin el debat per legalitzar la maternitat subrogada.

El ple també aprovarà altres tres proposicions. Una, requerint al Govern de la Generalitat el compliment de la resolució 542/11 aprovada pel Parlament de Catalunya i la modificació del PDUG (pla director urbanístic de Gallecs) amb l’objectiu d’ampliar l’àmbit de l’espai protegit, anul·lar el sostre industrial i/o terciari, actualment permès, en els sectors de Can Banús II àmbit I i el sector de Mogoda, per tal d’afavorir la integració d’aquests sectors a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs (EIN). Aquestes modificacions són indispensables per donar compliment a la resolució del Parlament. Així mateix, insta al Govern de la Generalitat a incloure el Parc del Calderí de Santa Perpètua de Mogoda com a zona de pre-parc a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs (EIN).

Tots els grups municipals manifestaran el seu rebuig a l'acord del Consell General del Poder Judicial de crear un únic jutjat provincial per encarregar-se de totes les reclamacions en matèria de Clàusules Terra i per despeses financeres derivades de la formalització d'hipoteques. L'Ajuntament s'adhereix així a l'acord de la Junta del Col·legi d'Advocats de Sabadell que exigeix la seva immediata retirada. També des del Consistori s'exigeix la dotació pressupostària necessària per a la creació de nous òrgans judicials a Sabadell i que es reforcin els existents.
Una quarta proposició és de rebuig a la laminació de l’autonomia local i en defensa de la internalització de serveis públics. La proposta esdevé arrel del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per 2017 que estableix que cap administració pública podrà incorporar en qualitat d'empleat públic als treballadors de les contractistes de concessions d'obres o serveis "quan els contractes s'extingeixin pel seu compliment, per la seva resolució inclòs el rescat, o si s'adopta el segrest o intervenció del servei". El Ple manifestarà el seu rebuig en contra de l'anomenada llei Montoro i a la "constant agressió contra l'autonomia local les obligacions imposades als ajuntaments".

Durant el ple es donarà compte de la subvenció atorgada pels fons europeus FEDER per al projecte turístic industrial del Vapor Aranyó + centre d'indústria viva i de la liquidació del pressupost 2016. A més està prevista l'aprovació provisional del pla de millora urbana per a la redistribució de sostre entre dues parcel·les del polígon industrial la Florida.

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua començarà a les sis de la tarda i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM i online a través de la seva pàgina web radio.staperpetua.org.


Foto. Paratge de Gallecs / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

ERC critica la falta de transparència i l'immobilisme del govern local en la taxa de residus
21 Oct 2020 12:11 - RedaccióERC critica la falta de transparència i l'immobilisme del govern local en la taxa de residus

Esquerra Republicana critica la falta de transparència que hi ha per part del govern municipal de Santa [ ... ]

Política
Les ordenances fiscals de 2021 s'incrementaran un 1,3% de mitjana
16 Oct 2020 13:45 - RedaccióLes ordenances fiscals de 2021 s'incrementaran un 1,3% de mitjana

Les ordenances fiscals de 2021 pujaran una mitjana de l'1,30%, segons ha anunciat l'equip de Govern [ ... ]

Política
El CDR convoca avui un acte per recordar el tercer aniversari de l'empresonament del perpetuenc Jordi Cuixart
16 Oct 2020 11:44 - RedaccióEl CDR convoca avui un acte per recordar el tercer aniversari de l'empresonament del perpetuenc Jordi Cuixart

El Comitè de Defensa de la República de Santa Perpètua organitza aquest divendres una concentració [ ... ]

Política