hola

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, va presentar el seu nou llibre Idiota! Breu tractat sobre el respecte, en un acte que es va celebrar el divendres 19 d'abril a la sala La Filadora del Vapor. L’obra ofereix una anàlisi sobre com l’absència de respecte ens aboca a una societat simplista, dividida, trencada i excloent. El llibre es presenta com un manual pràctic per combatre la banalització i la normalització de dinàmiques que empenyen cap a l’antipolítica, l’ascens de l’extrema dreta i dels feixismes.

Raül Romeva va explicar que el títol del seu llibre "té una voluntat de provocació, però en un sentit metafòric", ja que "vivim en una societat que busca respostes a vegades simplistes a problemes complexos".Romeva va afirmar que" l'idiota, d'alguna manera, és el ganxo, és la manera de provocar el debat sobre el respecte. un reclam per llegir el llibre" i va afegir que  "m'agradaria que la gent trobés interessant el contingut del llibre".
El polític explica que també vol denunciar l' estupidesa de la comunicació, de la política, i de les xarxes socials i va afirmar que la reflexió "és preguntar-nos si som prou conscients que algunes de les coses que fem poden tenir conseqüències molt greus, també per a nosaltres mateixos".

Aquest és el 20è llibre de Romeva que va anunciar que ja està a l'editorial el 21è i que es troba escrivint el 22. En aquest sentit explica que és més conegut per la seva faceta de polític quan en canvi l'hi ha deciat una cinquena part de la seva vida a aquesta faceta. 

Romeva considera que les eleccions "són una oportunitat per fer debat, per contrastar projectes" i desitja que "no hi hagi soroll" i " parlar de contingut que no pas d'estigmes, d'estereotips, d'insults i de retrets".

La llibreria Rambla va muntar un estand al vapor on va vendre exemplars del llibre Idiota! Breu tractat sobre el respecte. L'acte va estar organitzat per Esquerra Republicana de Santa Perpètua.


Foto: L'acte es va celebrar a la Sala la Filadora organitzat per ERC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom
12 Abr 2024 13:47 - RedaccióEl conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom

El Codi d’Accessibilitat de Catalunya, en vigor des del 4 de març, és un reglament exhaustiu, que [ ... ]

Política
Junts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont
22 Abr 2024 13:13 - RedaccióJunts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont

Junts per Santa Perpètua va participar a l’acte del món local de suport al l'expresident de la Generalitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui l'ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera
25 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl Ple debat avui l'ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera

El Ple de la Corporació local de l'Ajuntament de Santa Perpètua preveu aprovar avui 25 d'abril de [ ... ]

Política