hola

Les retribucions del càrrecs electes i el nomenament dels càrrecs de confiança va centrar el debat del primer Ple del mandat 2015-2019 que es va celebrar el dilluns 29 de juny i es va perllongar per espai de gairebé dues hores. Aquests dos punts es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern format per ICV i PSC. Les retribucions va comptar amb l'abstenció dels grups d'ERC-MES, C's i la PCCA i l'oposició de la CUP, mentre que el nomenament i retribucions del personal eventual va comptar amb els vots contraris d'ERC, la CUP i la PCCA i l'abstenció de C's. També es va donar a conèixer el nou cartipàs municipi.

Cinc membres de la Corporació tindran dedicació exclusiva: l'alcaldessa, Isabel Garcia amb una retribució bruta anual de 49.232,26 euros, i els tinents d'alcalde Joan Alcántara, Víctor Rodríguez, Albert Ortiz i Neus Garcia amb un sou brut anual de 43.568,42 euros cadascú. Amb dedicació parcial figuren al 75% de la jornada els regidors Marçal Solà i Ana Bajo amb una retribució de 32.676,32 euros anuals. Els edils Sandra Gómez, Julio Pérez, Sergi Hernández, Carmen Garrido i Antonio Egea tindran una dedicació parcial del 50% amb un sou brut anual de 21.784,21 euros.

Les assistències a Juntes de Govern s'han fixat en 398,50 euros per sessió, fins un màxim de 40 a l’any. Aquesta indemnització només s'assignarà a la tinent d'alcalde Carme Aguirre. A més, els regidors sense dedicació exclusiva ni parcial rebran en concepte d'assistència a sessions del Ple una indemnització de 484,05 euros per sessió fins un màxim d’11 plens ordinaris i 1 Ple extraordinari a l’any. Els portaveus dels grups municipals rebran per l'assistència a juntes que es convoquin en ocasió de convocatòria de Ple 350 euros per sessió. També es va acordar assignar als grups municipals una aportació de 216,48 euros mensuals per grup i altres 216,48 euros mensuals per cada regidor.

La Corporació manté els càrrecs de personal eventual de Cap de Gabinet d’Alcaldia i de coordinador de programes estratègics i crea el càrrecs de coordinador/a de Via Pública, Seguretat, Mobilitat i director/a de Benestar Social i Atenció a les Persones amb una retribució bruta anual de 40.183,64 euros cadascú.

El portaveu de la PCCA, Francesc Rodríguez, va afirmar que el cost econòmic del nou govern seria superior al de l'anterior mandat. El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, va defensar el codi ètic de la seva formació on cap edil percep més de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional i l'eliminació dels càrrecs de confiança, mesures que suposarien un estalvi econòmic de 100.000 i 160.000 euros, respectivament.

El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va afirmar que no s'entén que des d'ICV s'hagués criticat l'anterior mandat la tasca del regidor Antonio Egea com responsable d'Educació i ara se'l nomeni regidor d'aquesta àrea. Va reiterar que des del seu grup s'apostava per no tenir cap càrrec de confiança i va criticar que no es modifiquessin els sous dels regidors de l'equip de govern però si la proposta inicial de reduir els de l'oposició. Finalment a esmenes d'ERC es van aprovar que els edils percebin la mateixa quantitat per assistència al Ple, "feina feta durant tot el mes" que a l'anterior mandat i es va fixar en 484,05 euros en lloc dels 300 proposats inicialment.

El portaveu d'ICV, Joan Alcántara, va afirmar que la proposta de sous era "raonable" i "coherent" i que no s'incrementaven des de feia set anys. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va destacar la feina que realitzen els càrrecs de confiança i va recordar que l'anterior mandat es va reduir en més de 216.000 euros el cost polític de l'Ajuntament.

Les sessions plenàries ordinàries es celebraran el darrer dijous de mes, a excepció d'agost.


Foto: imatge de la sessió plenària extraordinària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política
Junts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont
22 Abr 2024 13:13 - RedaccióJunts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont

Junts per Santa Perpètua va participar a l’acte del món local de suport al l'expresident de la Generalitat [ ... ]

Política