hola

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica Albiach, ha defensat aquest dimarts a Santa Perpètua el transport públic i la línia orbital ferroviària. Ha estat en un contacte informatiu sobre la línia orbital ferroviària i el 4t cinturó a les portes de l'estació Santa Perpètua-Riera de Caldes de la R8.

Albiach ha estat acompanyada per l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i per membres vallesans a la llista de Catalunya en Comú Tamar Zamora, Laura Campos i David Cid. La coordinadora de Catalunya en Comú i diputada del Parlament de Catalunya es presenta per segon cop com a cap de llista a les eleccions autonòmiques i és en aquest context que ha escollit l'estació de la R8 a Santa Perpètua per exposar les seves propostes sobre transport i mobilitat.

Catalunya en Comú està en contra del 4t cinturó, una carretera dissenyada a la dècada de 1960, "perquè hi ha alternativa en tren, més barata i que contamina menys i que és la que la gent del Vallès necessita", segons ha afirma la candida al Parlament Jéssica Albiach, que també es va reunir amb la Plataforma en contra del 4t cinturó.

"No podem prohibir l'ús del transport privat si no hi ha alternatives viables" ha afirmat Albiach i ha asseverat que la línia orbital ferroviària és un projecte clau per articular la mobilitat. La candidata de Catalunya en Comú ha donat com a arguments que la línia orbital ferroviària trenca la visió radial que fa passar totes les línies per Barcelona; contribueix a la vertebració de la segona corona metropolitana; minimitza la dependència amb la ciutat de Barcelona; descongestiona l'actual xarxa ferroviària; i no destrossa espais naturals a més de reduir la contaminació.

Jéssica Albiach ha reclamat un transport públic de qualitat per a l'1,3 milions de vallesans i que comencin a executar-se les millores en aquest àmbit.

En relació a les afirmacions del candidat del PSC, Salvador Illa, ahir en una trobada amb Pimec, Jéssica Albiach, candidata de Catalunya en Comú, ha asseverat que "els 120 milions de desplaçaments anuals en rodalies sempre han de ser prioritaris davant dels 50 milions de turistes que arriben a través de l'aeroport d'El Prat". Albiach aposta per invertir a Rodalies de Catalunya, sobretot a la línia orbital ferroviària.


Foto: La roda de premsa dels Comuns es va celebrar a l'estació de la R8 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Junts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont
22 Abr 2024 13:13 - RedaccióJunts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont

Junts per Santa Perpètua va participar a l’acte del món local de suport al l'expresident de la Generalitat [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política