hola

El president d’Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, ha afirmat que seguirà lluitat pel dret a decidir i per l'amnistia. El dia que feia tres anys que és a la presó, juntament amb l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, Cuixart va fer una declaració en el que donava les gràcies al poble de Santa Perpètua "per ser-hi" i va demanar "no defallir". Les declaracions de Jordi Cuixart es van poder escoltar divendres a la nit a la plaça de la Vila durant la concentració que va organitzar el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santa Perpètua sota el lema 3 anys empresonats en suport als Jordis.

Cuixart va afirmar que seguirà lluitant per l'amnistia i va recordar al perpetuenc Ferran, un dels detinguts durant l'operació del 23 de setembre de 2019.


Cuixart va manifestar que segueix "dempeus" i que ha sentit "molt a prop el poble de Santa Perpètua".


El vicepresident d'Omnium Cultural, Marcel Mauri, que va tancar l'acte de divendres, va lamentar que faci tres anys que Cuixart i Sànchez estan “injustament empresonats” i va afegir que "tot això val la pena" ja que "la repressió i la injustícia referma els principis per seguir lluitant per un país lliure i el dret a l'autodeterminació".


Esther Cuixart, germana de Jordi, va agrair el suport de Santa Perpetua i el seu record cada dia 16 de cada mes des de fa tres anys i va demanar no defallir Esther Cuixart també va agrair el suport d'Omnium durant aquests tres anys. Durant l'acte de divendres van intervenir el pallasso i comediant Jordi Pesarrodona i Ramon Elias, contrabaix de l'espectacle Per Nassos i conegut per crear l'Stradiroures, un violí amb la forma del mapa de Catalunya. També van parlar el primer objector de consciència; Pepe Beunza, i el membre de Detingudes 23S, Edu Garzón. L'acusada de rebel·lió, sedició i terrorisme i absolta; Tamara Carrasco va enviar una carta. Durant les seves intervencions van recordar "als gairebé 3.000 represaliats per l'Estat" i a l'activista madrileny Dani Gallardo, empresonat a Soto del Real

D'altra banda, Òmnium ha informat que Jordi Cuixart demanarà oficialment a través d’una carta al president espanyol, Pedro Sánchez, que “abandoni la por” i aposti per l’amnistia i recorda que l’amnistia és l’única eina que “permet anul·lar de facto les causes contra totes les persones represaliades”:“faci aquest pas decisiu per afrontar d’una vegada per totes un diàleg sense condicions i una negociació honesta per resoldre el conflicte”


Foto: Al centre de la imatge, Marcel Mauri, vicepresident d'Òmniun durant la seva intervenció / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Declaració institucional davant l'escalada de tensió al Pròxim Orient
26 Abr 2024 09:00 - RedaccióDeclaració institucional davant l'escalada de tensió al Pròxim Orient

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va donar lectura a una declaració institucional [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política