hola

L'Ajuntament assumirà la competència sancionadora per les infraccions lleus comeses en matèria de mesures per fer front a la crisi sanitària provocada per la covid-19. Aquestes infraccions fan referència a mesures d’higiene, de prevenció de la salut, de prohibició de consum d’alcohol a la via pública i de control horari dels establiments, entre d'altres. La Generalitat va atorgar el 4 d'agost a les administracions públiques les competències per poder fer tot el tràmit administratiu corresponent a aquest tipus de sancions motivades per l'incompliment de les mesures derivades de la Covid-19.

Ara, l'Ajuntament de Santa Perpètua farà formalment la sol·licitud d'aquestes competències administratives amb l'objectiu d'agilitzar el procediment i poder incoar les sancions directament. D'aquesta manera, es preveu que sigui més efectiu el compliment de les mesures decretades per la Generalitat.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, va informar al Ple que entre el 5 d'agost i el 21 de setembre la Policia Local ha interposat 57 denúncies per no portar mascareta, 12 per consum d'alcohol a la via pública i tres a establiments.

La proposta va ser aprovada per unanimitat del Plenari.

D'altra banda, els regidors també van aprovar una modificació puntual del Pla General d’ordenació per a l’ajustament dels articles 207, 209 i 210 del Títol Quart Capítol Quart de les Normes Urbanístiques sobre sistema d’equipaments comunitaris (Clau C). Els objectius de la modificació són flexibilitzar i augmentar els usos dominants, compatibles i complementaris en els equipaments, incorporant especialment els usos administratius, sanitari-assistencial i educatiu. I també, clarificar la possibilitat d’iniciativa privada en la redacció de figures de planejament corresponents a aquells equipaments que hagin de ser d’iniciativa privada, mantenint la iniciativa municipal només en els casos en què existeixi interès públic en què l’equipament sigui de titularitat pública.

Aquest punt i el pressupost de 2020 del Consorci Urbanístic de Can Filuà que puja a 72.261,76 euros van ser aprovats amb els vots a favor de SPEC, PSC i grup Republicà i l'abstenció de Cs.

El Ple de setembre va aprovar una modificació de crèdit per valor de 60.245,92 euros i un reconeixement extrajudicial de crèdit de 2.248,30 euros. Aquests punts van comptar amb l'aprovació de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.

El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va detallar les actuacions implicades en la modificació de crèdits entre les quals hi ha la reparació d'un mur de contenció del carrer de Lleida i desperfectes a l'Escola Municipal de les Arts.

També en aquest Ple s'ha aprovat una modificació de la Relació de llocs de treball de l'Ajuntament que fa referència a la nova organització de la plantilla municipal que s'ha dissenyat en unitats, serveis i àrees. Concretament tres àrees, dotze serveis i 21 unitats que tindran un comandament per a cada estructura.

Adelino Macías va explicar que la proposta d'ahir feia referència als llocs de treball dels caps dels 12 serveis i va detallar quines seran les seves funcions com la responsabilitat de la gestió diària, l'avaluació dels equips i el rendiment de comptes.


El regidor del grup municipal Republicà Jordi Umbert va criticar la proposta que preveu una versió molt vertical de funcionament de l'administració, que només s'elimina el complement de productivitat en els llocs de comandament i va apuntar que espera que aquests llocs es puguin cobrir a través de promoció interna de treballadors actuals.


El tinent d'alcaldia Adelino Macías va assegurar que l'objectiu és eliminar el complement de productivitat a tota la plantilla i va expressar que el funcionament dissenyat és en base a equips i no de manera vertical. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.


Foto: Control de la Policia Local durant el confinament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament elaborarà un informe d'impacte de la Covid-19 vers les violències masclistes
27 Nov 2020 13:07 - RedaccióL'Ajuntament elaborarà un informe d'impacte de la Covid-19 vers les violències masclistes

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda declara la seva voluntat de fer de la prevenció contra les [ ... ]

Política
SPEC se suma a la campanya municipal 'Santa Perpètua Diu No'
25 Nov 2020 11:17 - RedaccióSPEC se suma a la campanya municipal 'Santa Perpètua Diu No'

El grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) s'ha sumat a la campanya municipal 'Santa Perpètua [ ... ]

Política
La CUP reclama un servei d’acompanyament personalitzat per reduir la bretxa digital
24 Nov 2020 14:07 - RedaccióLa CUP reclama un servei d’acompanyament personalitzat per reduir la bretxa digital

La CUP reclama a l'Ajuntament de Santa Perpètua que urgentment posi en marxa un nou servei d’acompanyament digital per [ ... ]

Política