hola

Welcome, Guest
Benvingut!

TOPIC: La Festa Major dels joves i PCCA

La Festa Major dels joves i PCCA 12 years 8 months ago #1

Em presento, tot i que molts ja em coneixeran. Soc Albert Clos, vice-president del Grup de Joves Diables de Santa Perpetua, coordinador d’un grup d’infants de l’Esplai el Refugi i membre durant els ultims anys de la Comissió Deskoncerts, dj resident de CAM Bernades (i col·laborador en el que es pot quan es pot) i perquè no dir-ho molt interessat pel que fa a les activitats d’oci nocturn per als joves. Em disposo a donar una opinió a títol personal amb dades contrastades, que no te res a veure amb les entitats abans mencionades.

Un cop acabada la Festa Major, es el primer cop que m’animo a escriure una carta com aquesta i les raons son clares: és el primer any que sento que “explosiona” de veritat una innercia molt positiva dels joves del municipi (ja creixent els ultims anys) amb l’objectiu de fer-se una Festa Major plena d’activitats i que duri fins a l’últim minut.

Una de les raons podría ser que la crisi econòmica aprima el programa, i una part del jovent (en aquest cas dues de les barres de Deskoncerts), per iniciativa pròpia es trenquen les banyes i s’arremanguen per aconseguir que els joves disfrutin de MÉS Festa Major amb els recursos dels que disposen, que son de l’estil (per posar dos exemples), “l’ordinador del company” i “l’equip de so que em deixa altruistament l’altre company”. Amb tant poc s’ha aconseguit moltissim!

La nota negativa però, la ha posat PCCA. Aquest partit politic, actualment al govern, d’ideals alternatius i ecologistes i de participació ciudadana, ha estat els ultims anys actuant de manera deslleial a les altres barres i de forma gens colaborativa amb l’event on posa la seva barra: els Deskoncerts. Els ultims anys (des que es fan al parc de l’Onze de Setembre) ha aparegut a muntar la “paradeta” abans de l’hora a la que Joventut convoca a les entitats amb dret a barra per a que montin, amb l’objectiu clar d’auto-adjudicarse sempre l’espai mes proper a l’escenari. Portem 4 anys l’Onze de Setembre i els 4 anys s’ha colocat en aquesta privilegiada posició, sense donar opció a rotació.

Aquest fet no li ha produit cap benefici, i ha perjudicat a l’event en qüestió, doncs fa que moltissims assistents estiguin disfrutant dels concerts des d’una posició molt endarrerida i tot i que hi ha molta gent, no està concentrada de l’escenari cap al final, sino que hi ha dos grans grups, els de l’escenari i els de la barra de Brigadistes i Club de Bàsquet (i TerceraVia l’any passat), que concentren a la majoría de gent del municipi que assisteix als Deskoncerts.

Aquest no es l’unic perjudici o trava que PCCA ha causat a l’event en questió. En alguna ocasió les proves de so han estat un suplici de calor per a les bandes i tècnics de so, que han tingut que treballar a l’aire lliure sota un sol de justicia, i les begudes (aigues) del backstage han estat insuficients (no sempre s’esperen 35º de temperatura). L’únic que pot fer la comissió (i es la seva feina) es buscar alternatives per a que les bandes estiguin a gust, i l’aigua no pot faltar. L’alternativa ha estat demanar a les barres el que falti i ja es fará el que es pugui després. Brigadistes va donar fa dos anys una caixa d’aigues per a un grup, a petició de la comissió i no ha reclamat mai el cost de la mateixa. L’any passat va succeir un cas semblant però amb un desenllaç molt diferent. Em vaig dirigir, com a comissió a la barra de PCCA (per no anar a Brigadistes per segon cop) a per dues coca-coles, i el mismissim regidor de PCCA del nou govern en persona em va donar una negativa alçant la veu i dient-me textualment “Que m’ho vingui a pagar l’ajuntament i despres te les dono, que sino llavors no me les pagaran!” i altres llindeses que no recordo. Aquell mateix any, la resta de barres varen tenir que posar els preus de la barra de PCCA perque aquests es van negar a pactar-los, fent que el Club de Bàsquet perdés diners.

Més fets: Fa 2 anys es va valorar des de la comissió que 3 barres eren insuficients per a una mitja de 2.000-3.000 persones que assistien als Deskoncerts cada nit. (incís, aquesta quantitat s’ha reduit els ultims dos anys a 1.000-2.000 perque el pressupost per portar grups també s’ha reduit en aquesta proporció, pero segueix havent-hi cues a algunes barres). Aleshores l’any passat es va decidir donar cabuda a una barra més i el resultat va ser positiu per a tothom, menys per PCCA que va ser l’única entitat amb dret a barra que va emètre enèrgiques queixes contra aquesta decisió alegant falta de clientela, (tot i ocupar una posició privilegiada respecte a la resta de barres).

Tot això, tot i que ha estat així durant almenys 3 anys, jo creia que no era motiu de queixa formal i frontal… fins que ha arribat aquest any, que des del meu punt de vista ha caigut la gota que ha fet vessar el got.

Em consta que aquest any inicialment (tot i, de nou, ocupar sutilment abans de l’hora acordada, la millor posició per a la seva barra) es va mostrar molt col·laboratiu llogant el generador ell i instalant la llum per a la resta de barres i oferint-se a repartir gastos, i pagar part de la seguretat contractada per les altres dues barres per a que també vigilessin la seva. Fins i tot van accedir a pactar preus . Fins aquí molt be, canvi d’actitud, jo crec, influit per l’entrada al govern. Però per enéssima vegada va respondre negativa, rotundament i amb questionables maneres a les tècniques de Joventut quan se li va demanar rotació en la posició de les barres.

El primer cas que em va semblar incorrecte va ser que, donat el seu poder sobre el generador llogat, decidissin la hora de finalització (9:30) de la Despertada. Alegant que “portaven 6 hores amb el generador encès sense vendre res”, van deixar sense corrent a la Despertada tallant de forma brusca la música a les 9:20, provocant als assistents (que volien més) i deslluint la feina del DJ. Estava sent una de les millors despertades i ha acabat sent la que menys ha durat de les 3 que s’han celebrat. A la Festa Major de Mollet, la despertada es passeja per tot el poble (centre) i fins molt mes tard, s’entén que és Festa Major i que es un cop a l’any.

El segon cas no te tanta relació amb PCCA però te cabuda en aquest missatge. El diumenge la Festa Major “oficial” per als joves era de 1:00 a 3:00 amb l’últim dels balls golfos de l’any. L’entitat de Brigadistes i el Club de Básquet van decidir omplir els buits (primer amb idees i despres amb fets) en que els joves volen festa i no troben programa: Concurs de cerveses a les 23h, durant el qual la barra de PCCA va apujar moltissim el volum de la seva música (dificultant en ocasions el transcurs de l’activitat que s’havia de coordinar i funcionava amb megafonia) i a les 3:00 Karaoke i després musica. Va resultar ser una de les millors nits i on els joves ens vem sentir mes units i compartint la ilusió de la Festa Major. Tot dinamitzat per Brigadistes i el Club de Basquet. Es cert que em consta que tenien permis fins les 2:00 i la Policia va apareixer a les 5:30 per demanar que paressin la música, cosa que se’ls ha d’agraïr, però quin es el pretext per tancar la festa a les 5:30? La questió es que en parar la música veiem i escoltem que a la barra de PCCA segueix sonant música i s’esta aixi 20 almenys minuts més, fins pararla definitivament.

Anem al pretext de la policia per aturar aquell event: se’m comenta que la policia rep al voltant d’un centenar de trucades diaries de veïns que es queixen del soroll els dies de Festa Major. L’únic que se’m acudeix que pot molestar es el soroll dels milers de wats de so dels Deskoncerts (que diumenge no n’hi havia..), perque el camp de futbol fa de pantalla més que suficient per als (max 500) ínfims wats dels equips que hi ha hagut a les barres tant el dia de la despertada com el diumenge a partir de les 3:00. Impossible sentir soroll molest, i si no tinc raó en això, sí crec que un ínfim sorollet de fons i a la llunyania 3 nits a l’any no es excusa suficient per bombardejar la policía a trucades. A les festes de Granollers hi ha música a molt mes volum fins les 6 del mati al centre del poble!

També em consta que la matinada del dilluns els serveis de recollida van arribar a les 10 passades del matí. Podria haver estat tot funcionant perfectament fins les 6-7 del mati. Els 400-500 joves alla aplegats aixi ho volien, i probablement les barres haurien fet mes calaix, PCCA inclosa.

Per acabar, dir que ja n’hi ha prou de veure als joves com un problema o un perill. Com deia a l’inici, alguns están agafant una energia més que considerable i l’estan invertint amb l’unic objectiu de que la resta passin unes festes (i extensible a tot l’any) on tots junts compartim temps d’oci amb coneguts i no tant coneguts (tant d’aquí com d’altres pobles atrets per activitats com aquestes), i actituds com les de la barra de PCCA o els veins que atossiguen i pressionen a la policia ho dificulten. Reivindico des d’aquí barres obertes a totes les entitats, com es fa a tot arreu (menys a Santa Perpetua) i més flexibilitat i carta blanca amb els horaris, que a Santa Perpetua de Mogoda, el primer cap de setmana de setembre ESTEM DE FESTA!.

PD: Ningú mes que la actitud de PCCA a la barra de Deskoncerts i els veïns que bombardejen a trucades a la policia s’haurien de donar per aludits en aquest article. La resta son senzillament mencionats, i en ocasions defensats i entesos. No vull que s'interpreti que jo crec que l'ajuntament no ens dona el que ens mereixem. ENS DONA TOT EL QUE POT DONAR-NOS en els temps que corren, i amb la millor intenció i aquest any a la Festa Major han fet una molt bona feina. Si alguna cosa s'ha demostrat els ultims anys (i tinc la sensació que es mantindrà o anirà a millor) es la feina de les regidories de Cultura i Joventut i les persones que hi treballen. Aquest text no te res a veure amb ells.

Aprofito per dir que si llegeixen això, m'ofereixo a ajudar en el que calgui, aportar idees, trencar-nos-hi les banyes, EL QUE SIGUI! per a mantenir i engrandir aquesta inèrcia que feia molts anys que no es veia al poble. Ah! i de GRATIS, que jo a dia d'avui soc ciutadà i m'agrada molt ser no mes que això.

Per ultim, indicar que el tema és obert a debat per a tothom aquí: www.facebook.com/topic.php?uid=23906393793&topic=19497

Albert Clos (Centre Vila) 12/09/2011
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.079 seconds