La Setmana Europea de la Mobilitat arriba a Santa Perpètua amb activitats noves que tindran lloc del [ ... ]
La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha realitzat durant aquest estiu diverses [ ... ]
Les pluges intenses registrades aquest cap de setmana van provocar diverses incidències a la xarxa [ ... ]
L’Ajuntament ha iniciat la redacció de l’Agenda 2030 de Santa Perpètua per al desenvolupament [ ... ]
Més de 2.700 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària de Santa Perpètua inicien el curs escolar [ ... ]
La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha iniciat durant el mes d’agost una [ ... ]
Avui s'han iniciat les obres d'asfaltat de l'avinguda de Jacint Verdaguer, en el tram comprés entre l'avinguda de Barcelona i la Rambla. L'actuació s'inscriu en una nova fase del Pla d'asfaltat que inclou un àmbit total de més de 7.000 m2 i forma part del programa d’Inversions Municipals 2021-2023. Els treballs estan provocant alteracions del trànsit i es dona pas alternatiu als vehicles.
El consistori va adjudicar aquest projecte per un import de més de 360.000 euros i resta pendent asfaltar el carrer de Lleida. A l'abril es va millorar el ferm de les avingudes Set i Setze, al barri de la Florida; el carrer Solsona, el camí antic de Santiga i la rotonda limítrof amb el municipi de La Llagosta.
Foto: Obres d'asfaltat aquest matí / L'Informatiu
Aquesta setmana les picaportes han començat a visitar els primers domicilis del barri de Can Folguera en el marc del projecte pilot A-porta, que duu a terme la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). Aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, de l’Obra Social La Caixa i de l’empresa CASSA. Les primeres visites s’estan fent al bloc 86 del barri de Can Folguera.
La preparació del projecte es va endegar al mes de desembre quan es va fer la recerca de les persones, veïnes de Can Folguera, que podien fer de picaportes i a les quals se’ls ha donat la formació necessària per acomplir amb aquesta funció. Aquestes set persones s’han contractat per fer l’A-porta i dedicaran 25 hores mensuals a aquesta tasca. La previsió és que aquestes dones visitin uns 500 habitatges fins al mes d’abril, domicilis on no saben quines situacions podran trobar. Aquelles persones que vulguin rebre-les i explicar les seves situacions podran tenir una guia d’ajuda, per exemple, en temes vinculats amb la vulnerabilitat energètica i es podran detectar també possibles casos de solitud no desitjada. Es tracta d’un projecte social que té por objectiu revitalitzar els barris i acabar amb l’aïllament de les persones, gràcies a les visites que tindran a les seves llars.
Les picaportes estan coordinades i fan les visites en parella. L’equip de coordinació del projecte A-porta ha explicat que aquestes veïnes són carismàtiques, tot i que elles mateixes no es considerin així. Mariona Bernal, coordinadora d’A-porta, ha matisat que “l’objectiu és intentar arribar a aquelles persones que estan més desconnectades socialment i la millor manera de fer-ho és a través d’aquestes dones veïnes del barri representatives de la interculturalitat del barri”.
Foto: Aquesta setmana ha començat el treball de camp del projecte A-porta / L'Informatiu
El Consell Infantil Municipal (CIM) i el Consell d’Adolescents Municipal estan ultimant les seves propostes que exposaran públicament en les sessions plenàries que tindran lloc els dies 9 i 11 de maig, respectivament. A la Sala de Plens davant dels representants de la Corporació Local, els nois i noies portaveus dels centres educatius faran arribar les seves demandes sobre els dos temes que han treballat al llarg d’aquest curs. Ràdio Santa Perpètua (107.0 FM) oferirà en directe ambdues sessions plenàries que començaran a les 17.30 h.
El Consell Infantil Municipal (CIM) s’ha centrat en la reducció dels plàstics d'un sol ús perquè va ser l’encàrrec que l’Ajuntament va fer als representants de l’alumnat de cinquè i sisè de tots els centres educatius de Santa Perpètua. Per la seva part, el Consell d’Adolescents Municipal ha escollit tractar sobre els trastorns alimentaris. Alumnat dels instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns, de l’Institut Escola Santiga, del Col·legi Sagrada Família i de l’Escola Tabor han fet un doble treball ja que han redactat el reglament d’aquest nou òrgan consultiu de l’Ajuntament.
Al llarg del curs els representants dels dos consells han anat fent sis reunions i trobades mensuals. El CIM elabora propostes de millora a nivell personal, familiar, escolar i municipal per poder millorar i fer de Santa Perpètua una ciutat més sostenible pel que fa a la reducció dels plàstics d'un sol ús, com ha afirmat el regidor d'Educació, Pere García.
García anima a escoltar les propostes que farà el CIM i ha destacat el vincle de grup que es crea entre alumnat de les diferents escoles.
Consell d'Adolescents
El dijous 11 de maig serà el torn del Ple del Consell d'Adolescents Municipal que en aquest segon curs de funcionament ha elaborat el reglament del consell del qual només falta la seva formalització i fins i tot han dissenyat un logo, segons ha avançat el regidor d'Educació.
El Consell d'Adolescents ha escollit com a tema a tractar els trastorns alimentaris i dijous sabrem quines són les conclusions i propostes que fan. Pere García està segur que com va passar quan el CIM va tractar sobre l'assetjament escolar en aquest Consell d'Adolescents hauran sorgit experiències personals. Aquest curs en el Consell d'Adolescents han pres part tots els centres de Secundària del municipi excepte l'Escola Barcanova.
D'altra banda, membres del CIM han apropat el seu treball a través dels micròfons de Ràdio Santa Perpètua participant a La Tertúlia de la Ràdio del 20 d’abril i el Consell d’Adolescents també prendrà part per dir-hi la seva el 18 de maig a les 20 h.
Foto: Darrera trobada del CIM abans del Ple que se celebra avui / Reg Educació
El Consell Municipal d’Adolescents és un òrgan creat al març del 2022 i aquesta tarda celebrarà el seu tercer Ple a les 17.30 h a la sala de Plens. La sessió plenària es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online i els facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament.
El Consell Municipal d’Adolescents està en marxa a Santa Perpètua des del 17 de març del 2022 amb l’impuls de l’Ajuntament i dels representants locals del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. Cal recordar que en el ple del mes de maig es va aprovar el Reglament del Consell Municipal d'Adolescents que han estat treballant durant els darrers dos cursos.
En el seu debut, l'Ajuntament va encarregar els membres del Consell d'Adolescents tractar sobre l'assetjament, el curs passat el tema escollit pels mateixos membres van ser els trastorns alimentaris i aquest curs han estat treballant sobre les adiccions.
L’òrgan ha celebrat un total de quatre sessions. Les conclusions i propostes que faran la vintena de representants del Consell d'Adolescents Municipal es faran públiques aquesta tarda.
Foto: Trobada Consell d'Adolescents d'aquest curs escolar / Ajuntament
L’autobús de Generación D de RTVE visitarà Santa Perpètua de Mogoda els dies 27 i 28 de desembre per desenvolupar les competències digitals de tota la ciutadania i trencar la bretxa digital. La unitat mòbil estarà situada a l’aparcament del Recinte Firal (entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i el Passeig de la Florida) en horari de 10 a 13.30 i de 16 a 19.30h. El vehicle, equipat amb tecnologia immersiva i una varietat d’activitats i jocs dinàmics per a tots els públics, convida a participar en una sèrie d’activitats pràctiques per fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals. Les propostes que es porten a terme a l’autobús estan pensades perquè tota la ciutadania participi de l’experiència amb especial atenció a la gent gran.
Foto: Interior de l'autobús Generación D / RTVE