hola

Societat

La Setmana de la Mobilitat vol visualitzar que els carrers no només són per als vehicles
La Setmana de la Mobilitat vol visualitzar que els carrers no només són per als vehicles

La Setmana Europea de la Mobilitat arriba a Santa Perpètua amb activitats noves que tindran lloc del [ ... ]

Noves actuacions de millora de la mobilitat al nucli urbà
Noves actuacions de millora de la mobilitat al nucli urbà

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha realitzat durant aquest estiu diverses [ ... ]

La pluja del cap de setmana provoca una vintena d'incidències a Santa Perpètua
La pluja del cap de setmana provoca una vintena d'incidències a Santa Perpètua

Les pluges intenses registrades aquest cap de setmana van provocar diverses incidències a la xarxa [ ... ]

L’Ajuntament comença la redacció de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible
L’Ajuntament comença la redacció de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

L’Ajuntament ha iniciat la redacció de l’Agenda 2030 de Santa Perpètua per al desenvolupament [ ... ]

El curs comença amb més de 2.700 alumnes a Infantil, Primària i ESO
El curs comença amb més de 2.700 alumnes a Infantil, Primària i ESO

Més de 2.700 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària de Santa Perpètua inicien el curs escolar [ ... ]

S’elimina l’estacionament quinzenal als carrers del barri de La Florida
S’elimina l’estacionament quinzenal als carrers del barri de La Florida

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha iniciat durant el mes d’agost una [ ... ]

Altres notícies


L’Associació d’Afectats/des de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (AFIFAC) celebra avui 22 de maig a la Biblioteca un acte per commemorar el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització Central que se celebra el 12 de maig. L’entitat ha programat a partir de les 17.30 h una activitat que consta de dues parts. La primera porta per títol Visibilitzem la fibromiàlgia. Fer visible allò que no es veu?, i la segona part serà l’actuació de teatre improvisat. També s’anuncia alguna sorpresa durant l’activitat, que compta amb el suport de l’Ajuntament.


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

 

El Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental s'ha constituït formalment. Aquest és un òrgan de consulta i participació de les entitats i associacions que tenen una tasca entorn els temes de la gent gran, la seva inclusió, protecció i promoció tant de les atencions assistencials com de les activitats participatives en la nostra comarca. Els darrers mesos s’ha avançat de forma participada en la redacció del reglament de l’ens.

L’Assemblea General, com a òrgan de màxima representació del Consell de la Gent Gran, està formada una persona per cadascun dels 23 municipis de la comarca, escollida pel Consell municipal de la gent gran, si està constituït, o qui hagi designat l’ajuntament. En el cas de Santa Perpètua, la representant és Agustina Silgado.

La pandèmia de la COVID va significar un punt i a part en les polítiques de gent gran fetes des del Consell Comarcal. Després de la pandèmia es va elaborar el Pla d’Innovació per la Protecció Social, que posava l’accent en aquells col·lectius prioritaris i la gent gran era un d’aquests col·lectius. El Consell està pensat per aconseguir que la nostra societat sigui més justa amb el col·lectiu de la gent gran. Per això és necessària la participació en aquest Consell que aportarà mirades diverses.

La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Ana Bajo, ha explicat que el Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental s'ha constituït ara però que parteix del VIIIè Congrés Nacional de la Gent Gran celebrat al 2019 on es van plantejar reclamacions i demandes de la gent gran que es considera així a tothom que arriba als 65 anys, edat de jubilació laboral.Anys enrere ja existia aquest Consell de la Gent Gran, però al 2019 va significar un renaixement d'aquests òrgans a nivell comarcal. Santa Perpètua ja havia format d'aquest òrgan anterior.

La regidora de Gent Gran, Ana Bajo, ha expressat que quan es va voler revifar el consell amb la pandèmia de la Covid-19 encara molt present va ser difícil trobar persones voluntàries com a representants, però ara es va interessar Agustina Silgado que és una dona jubilada amb un passat a la política local, de fet, va ser regidora a l'Ajuntament perpetuenc.

Ana Bajo ha subratllat que "hem de tenir clar que la gent gran són els nostres mestres, venen de moltes lluites i continuen lluitant. No hem de perdre la vista totes aquestes coses que han fet i el que estan fent i no els podem deixar sols en les seves reivindicacions".


Fotot: Representants del Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental / Consell Comarcal

0
0
0
s2sdefault

Desenvolupar un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i la Generalitat de Catalunya per afavorir i promoure la rehabilitació d’edificis d’habitatges ha estat un dels punts més destacats de la trobada que va mantenir el Consistori perpetuenc amb la consellera de Territori, Ester Capella, dimarts 28 de novembre a la Casa de la Vila. El sector urbanístic de Can Filuà, el parc natural de Gallecs, la creació de nous intercanviadors ferroviaris de la línia de Rodalies R8 i el bypass de les línies R3 i l’R8, van ser altres dels temes tractats a la trobada amb la consellera.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el primer tinent d’Alcaldia, Sergi Hernández; i la tercera tinenta d’Alcaldia, Laura Oliver, es van reunir juntament amb responsables tècniques municipals amb la titular de Territori a l’Ajuntament, en una trobada a la qual també van assistir el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias.

“La valoració és positiva”, va explicar la consellera Capella a la sortida. “Teníem molts temes dels que hem parlat, de rehabilitació, de ferrocarrils i intercanviadors, de Gallecs... jo diria que la part més gruixuda ha estat l’habitatge i que, per tant, posem fil a l’agulla en tot el que sigui de rehabilitar, regenerar espais, regenerar zones, que, pel pas del temps, els immobles s’han anat degradant i, per tant, allà on no arribem tots plegats, buscar les maneres de poder-ho fer”, va detallar. Ester Capella també va manifestar que durant la trobada es van prendre “jo diria que molts compromisos i la voluntat de desencallar temes que fa anys que es van perpetuant en el temps, però, amb la finalitat de desencallar-los tots”, va concloure.

El Consistori perpetuenc va abordar la necessitat de suport de la Generalitat per definir Àrees de Conservació i Rehabilitació (ACR) per finançar actuacions de rehabilitació i aquelles subvencions necessàries per fer viables convenis de rehabilitació amb les comunitats de veïns i veïnes, especialment al barri de Can Folguera. Aquest model, similar al conveni que es va dur a terme amb les comunitats dels blocs 86-87, permetria que el Consistori actués de manera directa en matèria de rehabilitació. El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que “estem en un escenari molt favorable per desplegar polítiques de rehabilitació” i ha detallat que “hem plantejat la necessitat d’impulsar una estratègia d’habitatge que doni especial importància a la cooperació entre administracions per garantir la viabilitat de projectes tan destacats i necessaris com l’estratègia rehabilitadora i de supressió de barreres arquitectòniques als edificis residencials”.

Durant la trobada també es va posar de manifest “la necessitat de desencallar la promoció d’habitatge protegit a Can Filuà, un sector que arrossega un projecte de construcció residencial protegit des del 2005”, ha explicat Hernández. “Ajuntament i Govern situem l’habitatge com a prioritat i com a dret fonamental i eix vertebrador dels nostres mandats”, ha afegit.

La reunió amb la consellera també va tractar temes d’infraestructures ferroviàries com la creació de nous intercanviadors a Sant Cugat i Barberà del Vallès. El Consistori perpetuenc també va presentar la proposta de bypass entre les línies R3 i R8 a l’estació Santa Perpètua Riera de Caldes. Sobre l’ampliació de freqüències de la línia R8, la conselleria va informar que la solució s’abordarà quan es defineixi el traspàs de competències de Rodalies.

També es va abordar la necessitat de desenvolupar i augmentar la protecció dels espais naturals de Gallecs i es va manifestar la problemàtica que suposa per a Santa Perpètua l’elevat trànsit que es genera a hores puntes a la rotonda de Can Sirera.


Foto: La consellera de Territori amb l'alcaldessa i la tercera tinenta d'alcaldia / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha mantingut una reunió de treball amb l'Agència pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya per mirar de posar en comú aquelles necessitats formatives de les empreses de l'entorn i veure com poden anar en consonància amb la formació professional que es dona en els diferents centres educatius. A la trobada van assistir el president executiu de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Fabian Mohedano, la directora de Serveis Territorials d'educació del Vallès Occidental, Maite Fons, responsables municipals de les regidories d'Educació i Desenvolupament Local i la directora de l'Institut Estela Ibèrica, Mercedes Donaire.

L'objectiu de la reunió era conèixer quines són les perspectives de futur dels estudis professionals i veure quin encaix podrien tenir i ser interessants per a Santa Perpètua, segons ha informat l'alcaldessa, Isabel Garcia.

La Generalitat està fent reunions amb les empreses per saber quines seran les demandes professionals del futur per poder anar formant ja a les persones en aquestes disciplines. Isabel Garcia ha explicat que la Generalitat està elaborant un mapa d'FP al territori per no repetir famílies professionals o tenir buits d'altres.

L'alcaldessa ha exposat als responsables de la Generalitat que s'han de dotar de personal i d'instal·lacions adequades i mantingudes els centres a més de fer una bona planificació i coordinació entre administracions i empreses.


Foto: Un moment de la reunió / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat una sèrie de sessions amb entitats per tal de donar a conèixer la diagnosi amb la qual la Regidoria de Seguretat Ciutadana està elaborant el nou Pla Local de Seguretat. La previsió municipal és que el Pla estigui acabat i aprovat en la sessió plenària del mes d'abril.

La setmana passada es van convocar reunions al Centre Cívic Can Taió i al Centre Cívic Mas Costa. Ahir es va programar al Centre Cívic de Can Folguera i l'1 de febrer tindrà lloc a l'Aula Vapor. La darrera serà el 9 de febrer amb els grups municipals.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olva Valenzuela, ha expressat que s'està avançant a les entitats convocades com funcionen els plans de seguretat i com s'han de coordinar tots els agents implicats per tal que funcioni el protocol establer en cada cas.

Fins al 5 de febrer es pot participar a una consulta ciutadana online que consta de més d’una vintena de preguntes sobre el nivell de seguretat de Santa Perpètua i els diferents barris, els principals problemes d’inseguretat, el nivell d’incivisme, les causes principals d’aquest incivisme, la seguretat del trànsit, els problemes de seguretat viària o serveis de la Policia Local que caldria potenciar. El qüestionari es pot emplenar al Portal de Participació ciutadana accessible des del web municipal staperpetua.cat.

Olga Valenzuela ha explicat que la redacció del Pla Local de Seguretat era un compromís de mandat que s'acomplirà. La regidora de Seguretat Ciutadana ha matisat que a les reunions amb entitats s'està detallant la diagnosi sobre la qual s'està elaborant aquest Pla.

L'enquesta ciutadana fa unes preguntes per conèixer quines és la percepció ciutadana sobre la seguretat i a les reunions es presenten les dades amb les quals es decidirà quins aspectes cal millorar, segons ha afirmat Valenzuela, que lamenta la poca assistència que de moment estan tenint aquestes reunions.

Foto: Sessió al Centre Cívic Mas Costa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault