hola

Els grups municipals d'ICV-E, ERC-MES i CUP van aprovar una proposició de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l'organització del procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya celebrat el 9 de novembre de 2014. C's va votar en contra i el PSC i PCCA es van abstenir. La proposició referma "el compromís de l'Ajuntament de Santa Perpètua amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurament el seu futur" i denuncia "l'escassa qualitat democràtica d'un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics".

Durant la sessió plenària, també es van aprovar per unanimitat sis proposicions relatives a les beques-menjador, la "Garantia +55", de rebuig a la violència masclista, contra la llei mordassa, d'adhesió municipal al manifest de la Plataforma per un nou model energètic i amb motiu del 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys. 

Beques menjador

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat una proposició sol·licitant a la Generalitat de Catalunya que garanteixi les beques-menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat. El document reivindica que "no pot haver cap nen o nena amb dèficits alimentaris" i denuncia que la partida pressupostària que destina la Generalitat a les beques menjador porta quatre anys congelada, malgrat l'agreujament de la situació social". Els grups municipals exigeixen a la Generalitat "que habiliti les partides pressupostàries adients per tal que es puguin atorgar pel curs 2015-2016 les beques-menjador necessàries per atendre les sol·licituds avaluades pels serveis socials, per tal de garantir un àpat equilibrat al dia a tots els infants en situació de vulnerabilitat".

Garantia +55

Els grups municipals també van aprovar per unanimitat una proposició de suport a la proposta impulsada per la Unió General de Treballadors (UGT) de Catalunya anomenada "Garantia +55" que té per objectiu crear una prestació per a les persones que superin aquesta edat que es trobin en situació de desocupació, tinguin cotitzats un mínim de quinze anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva. La proposició també reclama un salari mínim interprofessional (SMI) de 1.000 euros "que ens apropi als estàndards dictats per la Carta Social Europea" i proposa "abordar i millorar les inequitats de les prestacions, i assegurar la compatibilitat de les prestacions econòmiques amb altres rendes".

Reclamen mes recursos en la lluita contra la violència masclista

El rebuig a la violència masclista va protagonitzar una altra de les proposicions del ple d'octubre. Davant del repunt d’assassinats masclistes esdevinguts als darrers mesos, tots els grups municipals van coincidir en "instar al Govern d’Espanya a adoptar i promoure un Acord Social, Polític i Institucional Contra la Violència de Gènere per a construir una societat segura i lliure de violència contra les dones". La proposició sol·licita dotar suficientment les partides pressupostàries, que s'han retallat en els darrers anys, especialment per als recursos destinats a la prevenció i a l'assistència social de les víctimes de violència de gènere, dependents tant de les Comunitats Autònomes, com els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels ajuntaments- També proposa la creació d'una Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere en cada comunitat autònoma, crear un suport als ajuntaments per donar reforç als SIAD, endegar un Pla integral per prevenir, protegir i reparar el dany a menors víctimes de violència de gènere i incorporar al currículum acadèmic de totes les etapes educatives la formació específica en igualtat, educació afectiu-sexual i de prevenció, entre d'altres.

Nou model energètic

El Ple també ha aprovat per unanimitat l'adhesió municipal al manifest de la Plataforma per un nou model energètic i sol·licita al govern espanyol que reclami a les companyies elèctriques la devolució d'uns ajuts econòmics "percebuts indegudament i que sumen al voltant de 3.600 milions d'euros". La proposició defensa un nou model "basat en l'estalvi, en la implementació de les renovables, en l'eficiència i eficàcia i en la sobirania energètica" i sol·licita la derogació del Reial Decret 900/2015 de 9 d'octubre "per ser contrari a l’autoconsum i autoproducció d’electricitat, i a la promoció de les energies renovables en el marc d’un nou model".

Llei mordassa

El Ple municipal també ha sol·licitat per unanimitat al Govern d'Espanya la derogació de la llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa. La proposició al·lega que la normativa " restringeix indegudament l'exercici dels drets i les llibertats de la nostra ciutadania i representa un atac frontal al nostre Estat de Dret" i manifesta que l'Ajuntament vetllarà pels drets i llibertats de la ciutadania perpetuenca.

Lluís Companys

Amb motiu el 15 d'octubre del 75è aniversari de l'assassinat del president Lluís Companys, els grups municipals van aprovar una proposició que insta al govern de l'Estat a modificar la legislació per tal que es reconeguin "nul·les de ple dret per ser il·legals" les resolucions judicials dictades pels tribunals militars durant la guerra i la dictadura. També reclama qu es retorni tota la informació sobre Lluís Companys requisada per la Gestapo i avui confiscada a l'arxiu d'Àvila i sol·licita a tots els països que van prendre part en la captura i assassinat de Companys que "participin en un acte de desgreuge a la figura de l’únic president elegit democràticament i assassinat a Europa durant el segle XX".


Foto: Sessió plenària del mes d'octubre / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies