hola

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de Catalunya i de Cantàbria posaran a prova aquest dissabte 25 de maig els seus prototips de vehicle elèctric que han construït durant el curs en una nova edició de l’ElectroCatFP. Com a novetat, el certamen estrena circuit urbà i es trasllada del Recinte Firal a la zona propera al parc del trànsit del parc Central. La prova s’iniciarà a les cinc de la tarda i també preveu fins a la seva finalització, a dos quarts de nou del vespre, activitats paral·leles per al públic assistent, com un Scalextric gegant i una mostra de vehicles elèctrics reconvertits a partir de vehicles clàssics de combustió, que es podrà visitar des de les dotze del migdia.

L’ElectroCatFP és un projecte tecnològic i d’innovació on estudiants de cicles formatius de formació professional d’automoció construeixen i posen a prova en un circuit urbà prototips de vehicles elèctrics que l’alumnat dissenya i construeix des de zero, sota una base motriu comuna. En aquesta onzena edició, s’estableix un rècord de participació d’equips, amb un total de catorze, dos més que al 2022 quan van prendre-hi part dotze equips.Enguany s’estrenen a l’ElectroCatFP els instituts J.V. Foix, de Rubí, i Milà i Fontanals, d’Igualada. Per segon any consecutiu, prendran part equips del Centro Integrado FP N. 1 de Santander i de l’Institut Salesians de Sarrià, tot i que aquests últims no van poder rodar l’any passat a la prova final. Tornen un any més equips veterans en aquest projecte com el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses; l’lnstitut Palau Ausit, de Ripollet; el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona; l’Escola Tècnica de Girona; el Centre Monlau, de Barcelona; i l’Institut Andreu Nin, d’El Vendrell, vigent guany­ador del certamen. Completen la participació a l’ElectrocatFP 2024 els equips de l’Institut la Guineuta, de Barcelona; de l’Escola Municipal del Treball, de Granollers; i els instituts Narcís Monturiol, de Figueres, i Montilivi, de Girona.

A més de les proves que realitzaran els equips, la Regidoria de Desenvolupament Local ha previst dues activitats paral·leles per dinamitzar la jornada. Així, a les dotze del matí s’iniciarà la Primera Trobada de Vehicles Retrofit, a l’avinguda de l’Onze de Setembre. Aquesta activitat anirà a càrrec de l’Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour que exposarà vehicles clàssics de combustió que han estat reconvertits a vehicles elèctrics. Amb l’inici del certamen, també es posarà en marxa la pista gegant d’escalextric, adreçada a totes les edats.

La regidora de Desenvolupament Local, Laura Oliver, ha destacat la implicació dels catorze centres educatius en l’ElectroCatFP i la motivació de l’alumnat participant i ha recordat que enguany els equips arriben a la prova final a cegues perquè no s’han pogut celebrar els entrenaments previs habituals. “El certamen ha hagut d’adaptar-se als ritmes de treball dels instituts que han hagut de treballar alguns canvis en els components dels vehicles i també els reptes que han sorgit amb el canvi d’ubicació”, ha apuntat Oliver. L’edil també ha informat que “continuem vetllant per millorar l’esdeveniment i fer-lo més sostenible i per aquest motiu instal·larem una font d’aigua que ha dissenyat i fabricat un dels instituts participants, l’Escola Municipal del Treball de Granollers, i proporcionarem gots reutilitzables a tots els participants, amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament que representen les ampolles de plàstic”.

L’ElectroCatFP es va celebrar per primera vegada al circuit de seguretat d’Honda a Santa Perpètua l’any 2014 amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible, el vehicle elèctric i els estudis de formació professional, en concret, els de grau superior en automoció. Des d’aleshores, ha continuat promovent els mateixos objectius i se n'han sumat de nous, com l’augment de la representació femenina. Al 2016 la prova va passar al Recinte Firal de Santa Perpètua, on es va celebrar fins a l’any passat. El certamen ha anat sumant equips, fins arribar al 2022 als deu i als onze al 2023, xifra que s’ha superat aquest 2024 amb un total de catorze centres participants. D’aquests, un no s’ha perdut cap edició de l’ElectroCatFP i és l’Institut Palau Ausit, de Ripollet.

L’ElectroCatFP està impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del projecte de Mobilitat Sostenible i Vehicle Elèctric i compta enguany amb la col·laboració de: CIM UPC, Gremi de Mobilitat, Tecnobee, l’Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour i la Perpetuenca.


Foto: Imatge d'arxiu d'una de les edicions de l'ElectroCat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Noves actuacions de millora de la mobilitat al nucli urbà
04 Set 2024 11:09 - RedaccióNoves actuacions de millora de la mobilitat al nucli urbà

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha realitzat durant aquest estiu diverses [ ... ]

La pluja del cap de setmana provoca una vintena d'incidències a Santa Perpètua
09 Set 2024 11:51 - RedaccióLa pluja del cap de setmana provoca una vintena d'incidències a Santa Perpètua

Les pluges intenses registrades aquest cap de setmana van provocar diverses incidències a la xarxa [ ... ]

L’Ajuntament comença la redacció de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible
09 Set 2024 09:59 - RedaccióL’Ajuntament comença la redacció de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

L’Ajuntament ha iniciat la redacció de l’Agenda 2030 de Santa Perpètua per al desenvolupament [ ... ]