hola

L’any 1974 va néixer el Club Hoquei Santa Perpètua. L’actual junta directiva de l’entitat, presidida per Carles Torras, està muntant un programa d’activitats per celebrar els 50 anys. Un sopar, que es farà a l’octubre, serà l’acte central. També, volen organitzar una activitat durant la Festa Major d’Estiu i un torneig de final de temporada amb la participació d’algun equip destacat internacional o de l’OK Lliga. Carles Torras assegura que el club passa per un bon moment. Fa poc ha estat reescollit com a president del CH Santa Perpètua en encapçalar l’única candidatura presentada durant el procés electoral. Un dels objectius del nou mandat és continuar amb la bona tasca realitzada pel coordinador del club, David Martínez.

Què esteu preparant per celebrar els 50 anys del club?
Estem fent moltes reunions per preparar la celebració. Tenim previst, si tot va bé, fer un acte central, que seria un sopar amb tots els membres del club, socis, jugadors, exdirectius i gent que ha anat passant per aquí durant aquests 50 anys. Treballem també per fer alguna cosa durant la Festa Major d’Estiu. A més, estem preparant per al final de temporada un torneig amb la participació d’algun equip estranger o de l’OK Lliga.

Quin dia fareu l’acte central?
El lloc encara està per determinar, perquè dependrà del volum de persones que assisteixin. I es faria al voltant del mes d’octubre.

Què ens pots explicar dels orígens del club?
Ens està costant molt aconseguir informació dels inicis del club. Som una junta nova, encara que amb algunes persones d’altres juntes anteriors. Hem trobat material. També hi ha algun veí de Santa Perpètua que es dedica a fer reculls històrics i estem parlant amb ell. El que sí és segur és que el club va néixer el 1974 i que durant aquests anys, amb més o menys equips, ha anat creixent fins arribar al punt actual.

Quin moment viu el Club Hoquei Santa Perpètua a nivell social?
Ara mateix tenim entre 150 i 160 fitxes de jugadors, el que suposa unes 300 o 400 persones com a massa social. És un bon moment. Ja portem set o vuit anys a aquest nivell. Estem parlant d’entre 16 i 20 equips, amb anys millors i anys pitjors. Des del principi, vam tenir clar que havíem de recuperar una cosa que s’havia perdut una mica, que era el seguiment del primer equip, que anar a veure el primer equip fos una cosa d’ajuntar tota la massa social del club. Mica en mica, ho hem aconseguit. L’any passat, va ser el màxim, amb l’intent de salvar la categoria. Durant quatre caps de setmana, vam omplir el nostre pavelló i, en els partits de fora, moltes vegades hi havia més gent de Santa Perpètua que de l’equip local.

A nivell esportiu, com està anant la temporada?
Pel que fa a la base, ho hem parlat moltes vegades, tenim molt clar que tenim dos clubs grans tant per la banda femenina com per la masculina al voltant de la nostra població, com són el Caldes i el Palau. Per tant, hem agafat el rol que som un club formador. Treballem amb la base que tenim del poble i amb les incorporacions que venen de fora. No anem a buscar jugadors de fora. Si venen els integrem i acceptem dins del club. A la base, tenim ara setze equips en totes les categories, tant masculines com femenines. Després tenim tres equips sèniors, dos masculins, un a Primera Catalana i un altre a Tercera, i un femení, a Segona Catalana. El de Tercera està lluitant per estar a mitja taula i el de Primera no està tenint bons resultats aquest any. Tots sabíem que la baixa de quatre jugadors importants a la plantilla ens faria patir. Per contra, tenim l’equip femení que està lluitant per una de les places que donen dret al play-off d’ascens.

El primer equip masculí està patint molt i té molt complicat salvar la categoria.
Perdre la categoria màxima que tenim com a club, a la junta, no ens agrada. La Primera Catalana cada dia és més professional. Els equips es preparen més i nosaltres tenim els pressupostos que tenim i amb això treballem. Perdre la categoria i més l’any del 50è aniversari era una de les coses que volíem evitar, però lluitarem fins a l’última jornada.

Aquesta temporada heu fet una aposta molt forta per l’esport femení amb la creació del primer equip.
Estem molt satisfets de com estan anant les coses. La Segona Catalana femenina és una categoria molt dura. Els equips són molt competitius. Totes les competicions catalanes s’han tornat molt competitives i amb un gran nivell. Les nostres jugadores, que la majoria provenen del nostre planter, estan tenint uns molt bons resultats en el seu primer any com a equip sènior femení.

A més, dues jugadores han disputat la competició panamericana.
Sí. Cata i Sofi han jugat amb la seva selecció, Colòmbia. Han quedat terceres en aquest campionat i això els dóna dret a disputar el Mundial, que se celebrarà a l’estiu a Itàlia. Allà podrien coincidir amb la coordinadora de la nostra secció femenina, Laura Vicente, si és convocada per Espanya.

Teniu encara capacitat de crèixer amb els equips de la base?
Cada vegada ens està costant més. Fins i tot, jo vaig fer un petit estudi i he vist que la natalitat està baixant aquí, al poble. Per això, a sobre a un esport minoritari li costa trobar infants. El futbol se’n porta a la gran majoria. Però nosaltres estem treballant. Fem visites a les escoles amb els entrenadors i els coordinadors de la base, els deixem provar. Fem un mes gratuït i els deixem el material. I a veure si hi ha infants que tiren per a aquest esport.

Quin balanç fas del teu primer mandat que ha acabat ara i que va començar un any molt complicat, el 2020?
Sí que és cert que el primer any va ser molt dur, molt dur. Va ser l’any de la pandèmia i hi va haver molts canvis sobre què es podia fer i què no. Ens va agafar tot de nou. No sabíem per on tirar, però, mica en mica i amb molt de treball, vam treure endavant aquell any. Vam aconseguir no aturar l’esport per als infants. Vam trobar llocs alternatius a l’aire lliure i això és una de les coses que més em va satisfer. Després vam fer una gran aposta per un nou coordinador, David Martínez, que està fent un treball excepcional al club. I anem creixent. Ja ho vam parlar amb ell que seria una aposta a mig i llarg termini i en això estem. Seguim treballant plegats en aquesta mateixa línia.

Quins són els propers reptes que us marqueu?
La feina que fa la nostra junta la fa per la canalla que juga al club i suposo que els socis estan satisfets i per això no s’ha presentat una altra candidatura. El canvi de coordinador va ser molt important i és una de les coses per les quals he volgut continuar. Ara portem tres anys amb ell i això encara no s’ha acabat. No volem que es trenqui l’evolució que vam iniciar amb ell.

A Santa Perpètua, hi ha molta oferta esportiva. Per què recomanaries a les famílies que els seus fills o filles practiquin hoquei patins?
A banda de l’emocional i el competitiu que és l’hoquei patins. Molta gent desconeix aquest esport, però un partit és molt emocionant. Fins a l’últim minut pot passar qualsevol cosa. A més, és un esport psicomotriu que els va molt bé als infants. Aprenen a patir. A més porten un estic i una bola. Els va molt bé per a la coordinació. És un esport molt complet. Els infants i les famílies han de saber que al poble tenen un esport alternatiu.

Perfil

Nom: Carles Torras
Any i lloc de naixement: 1975, Barcelona
Professió: Mecànic

És el president del Club Hoquei Santa Perpètua des de l’any 2020. Ara, tot just acaba de ser reescollit en encapçalar l’única candidatura presentada durant el procés electoral. Així, durant els propers quatre anys, seguirà sent el màxim responsable de l’entitat.Carles Torras és un apassionat del món del motor, però, des que la seva filla li va dir que volia jugar a hoquei patins, tot va canviar. Carla Torras és una membre més del primer equip femení del Club Hoquei Santa Perpètua, que juga a la Segona Catalana. A més, el petit de la família també juga al club.La nova junta directiva del Club Hoquei Santa Perpètua presidida per Carles Torras té dos vicepresidents, que són Sergi Arenas i Moisès Bonal. El secretari és Xavier Gispert i el tresorer, Xavier Matas. Els vocals són Sonia Cuevas, Josep Maria Baldó i Marc Viladecans.

Foto: Carles Torras és el president del Club Hoquei Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"Sempre dic mig en broma que potser en una vida anterior vaig ser japonès"

Marc Bernabé va presentar dimecres 13 de març a la Biblioteca Josep Jardí el seu llibre Japón, manga, [ ... ]

“La poesia és l’art de la paraula i el poema, quan es realitza plenament, és quan el dius”
“La poesia és l’art de la paraula i el poema, quan es realitza plenament, és quan el dius”

El poeta Enric Casasses visitarà Santa Perpètua aquest diumenge 14 de maig per rebre l’homenatge [ ... ]

''El club ha arribat als cent anys pel sacrifici de totes les persones que hi han col·laborat''
''El club ha arribat als cent anys pel sacrifici de totes les persones que hi han col·laborat''

Ara fa 100 anys, el 1914, va néixer el primer equip de futbol de la localitat, el Club de Futbol Santa [ ... ]