hola

La Sala de plens va acollir aquest dijous 20 de juliol el primer ple ordinari del mandat 2023-2027. El punt principal que va tractar va ser l’acord per poder desplegar i impulsar el Pla Educatiu d’Entorn juntament amb la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa és una proposta educativa que té per objectiu aconseguir l’èxit educatiu donant continuïtat entre la vida a l’escola i la vida fora de l’escola, vinculant l’educació formal i la no formal, generant connexions entre un context i altre. Segons va exposar la regidora d’Educació, Ana Bajo, l’acció del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) se centra en la franja dels 0 als 20 anys per tal de garantir els joves la finalització amb èxit dels estudis post obligatoris o de la seva inserció al món laboral. Segons Ana Bajo, el PEE es desenvolupa a través d’una metodologia "d’interconnexió i coordinació amb els centres educatius per tal que s’obrin a l’entorn, alhora que l’entorn pren consciència del seu potencial educador".

Els objectius principals del PEE volen posar l'accent en la xarxa i l'acció comunitària i cercar en la metodologia de treball i aprenentatge en xarxa una oportunitat de redefinir els processos d’ensenyament-aprenentatge dels centres educatius.

El portaveu del grup municipal del PSC i regidor d’Educació a l’anterior mandat, Pere García, va expressar la importància de poder portar a terme el PEE perquè comporta una “millora educativa important per als alumnes fins als 20 anys” tot tenint en compte la lluita contra la segregació i la convivència escolar. Pere García també va recordar que el PEE aportarà recursos extraordinaris per a programes socioeducatius i activitats extraescolars.

L’aprovació per manifestar la voluntat de desplegar i impulsar el Pla Educatiu d’Entorn al municipi va ser aprovada amb els vots favorables de SPEC, ERC, PSC, PP, VOX i amb l’abstenció de CS.

Modificació de crèdits

El Ple va aprovar també una modificació de crèdits per un import d’un 1,4 milions d'euros per dotar algunes partides com ara l’adequació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i l'Oficina Local d’Habitatge a les actuals dependències del Mercat Municipal, el projecte de creació del carrer que ha de donar entrada als serveis del nou CUAP o l’adequació dels terrenys del recinte firal per a la propera posada en marxa d’aquest equipament sanitari. A més, la modificació també amplia partides destinades a les retribucions del personal eventual, d’òrgans de govern i per a les assistències a Ple, junta de portaveus i junta de govern. La proposta es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, SPEC i ERC, el vot contrari del PSC i CS i les abstencions de PP i VOX.

El Ple també va aprovar les festes locals de Santa Perpètua per al 2024 que són el 7 de març i el 2 de setembre.

Paparres

La plaga de paparres que ha afectat diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona va provocar una pregunta del PSC a l'Equip de Govern en la sessió plenària. A finals de juny, alguns mitjans de comunicació van incloure Santa Perpètua a la llista de municipis afectats per aquesta plaga i l’Ajuntament de Polinyà va informar que tancava el camí de Can Oller per a la realització d’un tractament de control. Tot i això a Santa Perpètua, la Regidoria de Salut Pública insisteix que, ni en aquell moment ni ara, s'ha tingut constància de la proliferació d’aquesta espècie ni a títol personal, ni a través de l’empresa encarregada del control de plagues al municipi. Salut Pública va fer el 30 de juny una crida a la ciutadania perquè si es detectaven paparres al terme municipal de Santa Perpètua es posessin en contacte amb la Regidoria. La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, va reafirmar al Ple que "cap persona ni empresa ha fet arribar punts de proliferació de paparres al municipi" i va puntualitzar que l'empresa de control de plagues tenia localitzat algun cas aïllat.

El grup municipal socialista va criticar el que considera manca d'informació per mantenir alerta la ciutadania i va posar en dubte que si a tots els municipis dels voltants n'hi havia, a Santa Perpètua no n'hi hagi. El PSC va demanar a l'Ajuntament informació sobre la tipologia de plagues controlades, la freqüència dels controls i els àmbits on es duen a terme així com si se n'ha fet algun específic de paparres. El regidor socialista, Joan Martínez, va subratllar que "algunes empreses de Santa Perpètua estan fumigant perquè s'han donat casos de picades de paparres entre el seu personal".

 

Foto: El Ple es va celebrar aquest dijous 20 de juliol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Ciutadans reivindica Sant Jordi com 'l'única Diada per a tots els catalans'
10 Set 2024 13:32 - RedaccióCiutadans reivindica Sant Jordi com 'l'única Diada per a tots els catalans'

  El portaveu de Cs a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha reafirmat la postura de [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua commemora aquest dimecres la Diada Nacional de Catalunya
10 Set 2024 09:16 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua commemora aquest dimecres la Diada Nacional de Catalunya

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda commemorarà un any més la Diada Nacional de Catalunya [ ... ]

Política
Santa Perpètua acull la presentació de la candidatura Nova Esquerra Nacional
06 Set 2024 14:22 - RedaccióSanta Perpètua acull la presentació de la candidatura Nova Esquerra Nacional

La candidatura per liderar ERC, que s'ha anomenat Nova Esquerra Nacional, ha explicat aquest dijous [ ... ]

Política