hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua destinarà 9,6 milions euros a nous projectes inclosos en el Pla d'inversions 2021-2023, segons ha aprovat el Ple de la Corporació Local reunit ahir 15 d'abril en sessió extraordinària. Aquest Pla inclou quatre grans línies d’actuació: l’accessibilitat i millora d’habitatges, la millora d’equipaments i de l’espai públic i l’administració sostenible i intel·ligent i els projectes del Pacte de Ciutat acordat per tots els grups municipals per afrontar les conseqüències econòmiques i socials que està causant la pandèmia de la Covid-19, que comptarà amb 2,3 milions d'euros.

La dotació del Pacte preveu accions dels diferents àmbits com la recuperació inclusiva i digitalització, competències digitals, l’adequació i la senyalització de camins rurals, projectes de transició ecològica i mobilitat i d’Indústria 4.0, la transformació de sol patrimonial a usos com parcs solars, proves pilot de recollides de residus domiciliaris, comunitats energètiques, millora urbana i dels serveis públics, una residència pública per a la gent gran, la rehabilitació de Santiga i la dinamització d’eixos cívics i comercials. També inclou les peticions a la Generalitat d’un Cicle Superior de Formació Professional d’Energies Renovables i l’ampliació i conversió del CAP la Florida en Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

El tinent d'alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va assegurar que aquest Pla d'inversions és ambiciós i possible i inclou els projectes del Pacte de Ciutat que és una proposta molt engrescadora.

La millora d'equipaments i de l'espai públic compta amb una partida de 3.750.000 euros

Pel que fa a la línia de millora d’equipaments i espai públic, està dotada amb 3.750.000 euros, dels quals dos milions es destinaran a la renovació de ferms i paviments, a la transformació en plataformes úniques, a l’ampliació de zones d’aparcament i a la construcció i la renovació de parcs i espais infantils. El Pla també invertirà un milió d’euros en la continuïtat dels projectes de soterrament de serveis i adequació a plataforma única a la Florida i preveu una despesa de mig milió per a la millora de les instal·lacions esportives, el mòdul de vestuaris de la pista externa, la zona de l’skate parc i l’adquisició de maquinària per a activitats, entre d’altres. Per últim, es preveu l’adequació de les instal·lacions del Mercat Municipal que abans ocupava el supermercat, per traslladar a aquelles dependències els serveis d’atenció ciutadana, amb una inversió de 250.000 euros.

La línia d’administració sostenible i intel·ligent compta amb una partida de 2.655.000 euros, de la qual 1,1 milions es destinen a l’adequació d’edificis públics com les escoles, el Pavelló i la nova nau de Mogoda Serveis. També es preveu una inversió de 300.000 per a l’adquisició de mobiliari i instal·lacions i una dotació de 250.000 per a l’adquisició de nova maquinària per als serveis municipals i la compra de contenidors. El Pla preveu una inversió de 385.000 euros per al canvi de flota del parc mòbil municipal amb criteris d’eficiència i sostenibilitat i una dotació de 100.000 per a la instal·lació d’equips i infraestructures sensores i captadores per fer el seguiment en temps real de les principals infraestructures urbanes i serveis. Per últim, destina 400.000 a la plena implantació dels sistemes d’administració electrònica a l’Ajuntament i inclou la creació d’un programa permanent de ciutadania digital amb punts d’accés a les tecnologies amb l’objectiu de lluitar contra la bretxa digital, amb una inversió de 120.000 euros.

Pel que fa a la línia d’accessibilitat i millora d’habitatges, dotada amb un milió d’euros, preveu actuacions de millora de l’accessibilitat, la rehabilitació d’elements comuns i instal·lacions d’energia solar, mitjançant l’execució subsidiària conjunta o altres formes de col·laboració entre Ajuntament i persones propietàries. El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va qualificar l'Ajuntament de rigorós, responsable i transparent.

Macías va argumentar que al Pla s'incorpora part del romanent positiu de l'Ajuntament i que es buscaran subvencions i préstecs per poder fer front als 9,6 milions d'euros previstos en inversions des d'ara i fins al 2023.

El Pla d'accions i inversions ha comptat amb el vot favorable dels regidors de SPEC i PSC i l'abstenció dels grup republicà i de Cs.
La portaveu del grup municipal Republicà, Montse Vinyallonga, que va subratllar que, en cap moment, es convida a l'oposició a participar mentre s'està elaborant el Pla, va argumentar l'abstenció en el fet que és un pla d'inversions amb conceptes molt genèrics i sense especificar.

Vinyallonga va insistir que els quadres econòmics no aclareixen d'on sortiran els pressupostos per fer front a aquestes inversions de 9,6 milions d'euros.

El portaveu del grup municipal del PSC, Pere García, va detallar les inversions que apareixen en el Pla aprovat i que es reclamaran a altres administracions com una residència pública per a la Gent Gran.

García també va destacar les partides per continuar amb el soterrament de les línies de serveis a La Florida i en l'accessibilitat dels edificis.

Per la seva part, el portaveu del grup de Cs, Kevin Romero, va reconèixer que hi havia moltes inversions compartides, però va criticar que hi ha algunes que arriben tard com el vestidor de la pista exterior esportiva.

Romero va assegurar que els projectes de futur són necessaris i que Cs té moltes esperances en el Pacte de Ciutat.

El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va contestar a la portaveu republicana sobre les seves impressions de desconfiança i poc detall d'on sortiran els recursos per executar el Pla d'Inversions. Macías va dir que el recurs préstec és el diner immediat per poder pagar immediatament les inversions i que es farà un concurs amb entitats financeres per aconseguir finançament en cada anualitat.

Adelino Macías va puntualitzar que el Pla d'inversions ha recollit les demandes fetes per ERC al 2020.

El Ple també va aprovar dos expedients de modificació de crèdit

L'Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va tancar el debat sobre el Pla d'Inversions. Garcia va destacar que tant les prioritats que marca el Pla d’Inversions com el Pacte de Ciutat, "coincideixen molt amb els criteris, objectius i prioritats dels Fons Europeus Next Generation, com són: la recuperació i modernització de l’economia, la transició energètica justa, la digitalització de l’administració al servei de la ciutadania, l’increment de la resiliència social i la lluita contra el canvi climàtic".

L'alcaldessa va puntualitzar que encara no se sap com s’articularan les vies per accedir als Fons Europeus de Recuperació, Transformació i Resiliència. Però, es va mostrar convençuda "que jugaran un paper molt important en els propers anys i per això nosaltres ja estem treballant, formulant propostes pròpies i donant suport a iniciatives d’altres administracions com l’AMERC, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona".

Isabel Garcia va afirmar que "s’ha presentat una molt bona proposta, que suposarà un reimpuls de la ciutat i una bona eina per contribuir a la recuperació econòmica, social i ambiental de Santa Perpètua".

El Ple extraordinari celebrat ahir també va aprovar dos expedients de modificació de crèdit. Un, de cinc milions d'euros directament relacionat amb el Pla d'inversions aprovat també ahir i un altre expedient d'uns 160 mil euros. Els dos punts es va aprovar amb els vots a favor de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.

 

Foto: Sessió del Ple Municipal Extraordinari per aprovar el Pla d'Inversions / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies