hola

El Mercat Municipal es modernitza i a partir del 4 de març disposarà d’una pàgina web a través de la qual la clientela podrà comprar a les diferents parades de l’equipament i escollir entre aproparse a la plaça a recollir la comanda o esperar-la a casa seva. La pàgina web és mercatdesantaperpetua.com i permetrà comprar els productes de cada parada, escollint com es vol, triar el dia i la forma d’entrega i el pagament a través d’aquesta mateixa plataforma de forma segura. L’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal està convençuda que serà un revulsiu per als negocis ja que és com obrir una nova botiga però online. El seu president, Octavi Quero, afirma que la plaça no perdrà la seva essència.

El Mercat Municipal disposarà en breu d’un portal de venda online, què oferireu?

La pàgina és mercatdesantaperpetua.com. Estarà operativa el 4 de març, és molt bonica, molt fàcil de comprar amb ella. Sortiran les parades del Mercat Municipal que han volgut participar. Hi haurà de tot el que hi ha al mercat. Cada parada tindrà la seva pàgina i en ella sortiran tots els productes que s’ofereixen. Ens hem hagut d’adaptar perquè la venda online es fa per preu unitari, per peça. Surten fotos de tots els productes. Una cosa molt important és que no volem perdre l’essència del mercat i a través de la pàgina la clientela ens podrà fer tots els comentaris que consideri perquè a cadascú li agraden les coses a la seva manera, amb un gruix de tall, amb un tipus d’arrebossat, amb un farcit diferent... No volem perdre l’essència de mercat i volem que continuïn venint a la plaça, però aquesta web de compra online ens obre portes a més gent, normalment més jove. Una cosa que ens ha quedat clara és que el nostre producte agrada. El dilema ve a l’hora d’oferir-lo amb el temps que cal invertir per venir a la plaça a fer la compra. I amb això esperem solucionar-lo i arribar a tothom.

No totes les parades participen en aquest mercatdesantaperpetua.com?
D’entrada, tindrem de tot, hi ha una parada de cada, però un parell han preferit esperar, bàsicament pel control de les tecnologies de la informació que els ha agafat una mica grans i les desconeixen. De moment, no es veuen amb cor.

Com organitzareu el vostre dia a dia?
Els encàrrecs es podran fer cada dia fins a les dotze de la nit i cada client marcarà quin dia el vol recollir o si prefereix que li portem a casa. Això permetrà, per exemple, els peixaters adquirir els productes ala llotja segons les comandes fetes i a tots els concessionaris a preparar les cistelles a primera de matí quan entrem a les set del matí. Serà com obrir una altra botiga, però online i amb l’obrador al mercat. 

La clientela podrà recollir la seva compra a la plaça o també oferiu repartiment a domicili?

Els encàrrecs es podran fer per recollir al Mercat de dimarts a dissabte, segons esculli el client. I s’oferirà repartiment a domicili, però encara està per determinar si seran dos dies o tres dies a la setmana, així com els horaris en els quals es lliuraran. A la pàgina mercatmunicipaldesantaperpetua.com sortirà molt clar per poder triar. Tu compraràs a cada parada que t’interessi i s’enviarà tota la compra junta. A més ja t’avanço que hi haurà promocions de cada parada o per comprar en més d’una, dues o tres, per exemple. El pagament serà segur a través del marketplace. Serà tot molt fàcil.

L’opció de crear aquest marketplace ha vingut arrel de l’estat d’alarma?

Arrel de l’estat d’alarma a l’inici vam sortir al carrer com vam poder. Repartíem nosaltres mateixos. Vam arribar on s’havia d’arribar. En aquelles setmanes ens vam organitzar i vam fer de tot perquè et trobaves amb clientes que no podien sortir de casa i la gent tenia por. Nosaltres vam sortir i la gent ens ho va agrair molt i a més celebren molt el producte que venem al Mercat. En aquells moments, les comandes arribaven per telèfon o whatsapp, es passaven els telèfons d’un amic a una amiga, a través de l’Ajuntament. Els supermercats van deixar de fer repartiment a domicili i hi havia persones que el necessitaven perquè no podien sortir i nosaltres ens vam organitzar i ho vam fer. Ara esperem arribar a més gent amb aquesta nova web de compra online mercatmunicipaldesantaperpetua.com. L’hem pogut fer gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona que ha gestionat l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Com ho vau viure, sobretot al principi quan no hi havia ni guants ni mascaretes i era tot com molt què hem de fer?

Jo m’he adonat que ho hem viscut com tothom quan li ha tocat tornar a la feina, amb reserves, amb por... Sortíems al carrer i estàvem sols. Anàvem un en cotxe i l’altre a peu perquè no podíem anar junts. Va ser dur, però ho vam superar. No teníem res, cap material d’entrada, però la sort és que sense saber-ho al tenir el mostrador hem mantingut sempre la distància de seguretat. Ràpidament la gent va fer cues superorganitzades, amb mascareta, la gent ho ha entès a la primera i mai al mercat s’ha donat una situació de risc de contagi. La gent ho ha fet molt bé.

Al Mercat Municipal hi ha algunes parades buides, què es pot fer per omplir de negocis la plaça?

Fa molt poc una dona jove ha obert una parada del Mercat. Ella ja hi havia treballat i l’ha vist com una oportunitat laboral. L’Ajuntament està posant facilitats. No és una concessió cara, sinó assequible. I és un negoci que si el porten una o dues persones es poden guanyar la vida. Ho veig atractiu. L’horari és bastant bo. El tracte amb la gent és agradable. El Mercat Municipal és un bon lloc per estar a gust, per tenir el negoci. És un bon estil de vida. Som com una família.

La reducció de residus i el reciclatge és un dels aspectes sobre els quals treballa l‘associació?

Aquí si vens amb tàper nosaltres et col·loquem el producte sense problema. Al principi vam haver de reciclar-nos perquè feia tan temps que no es feien servir que vam haver de recuperar com es treu la tara per fer el pes del producte. Ara ja l’hem recuperat. Molta clientela ve així. A les parades hem tret les safates de poliestirè, hem posat unes que són orgàniques i que es reciclen al compost. És cert que continuem fent servir film, però les bosses de plàstics quasi les tenim eliminades. Estem treballant força bé. La majoria de la clientela porta cabàs o bossa pròpia o carret. Durant la pandèmia va ser diferent perquè la gent volia sortir ràpid i assegurar-se que no estigués contaminat i es va fer servir més plàstic que ara. Reciclem tots molt bé. Ho tenim molt en compte. I amb el marketplace, els productes es serviran en capses de cartró. Reduirem al mínim els plàstics.

Quin tipus de clientela té actualment el Mercat Municipal?

Ens hem adonat que en el moment que la gent ha tingut temps per cuinar, ve més gent jove. Ho troba divertit i valora més els nostres productes. Però és veritat que els supermercats ho tenen tot i obren més hores. A la plaça venen a vegades a comprar-se el caprici. Tenim coses que molta gent ni sap què és. Els divendres a la tarda i els dissabtes al matí és quan hi ha més moviment de persones més joves. Trobem a faltar molta gent gran, però sabem que hi ha alguns que no surten i que els hi fan la compra els fills.

Perfil

Nom: Octavi Quero Gómez
Any i lloc de naixement: 1979, Badalona
Professió: xarcuter

La seva mare va obrir la parada que ell regenta actualment a la plaça del Mercat Municipal al 1986. L’Octavi, el seu germà Óscar sempre han fet vida de plaça. Han ajudat als pares des de petits i els agradava molt. A la seva mare li va anar molt bé la parada i, de fet, la va portar fins que es va jubilar. Ara els seus fills en tenen dues al Mercat Municipal. Va estudiar Direcció d’empreses perquè és un requisit indispensable que li va posar la mare per substituir-la al capdavant del negoci. Va treballar fora però sempre ha volgut fer-se’n càrrec, és el que volia. Ara lluita al capdavant de l’Associació de Concessionaris del Mercat perquè es mantingui i millori. Per a ell el mercat és un estil de vida, un bon estil de vida

 

Octavi Quero, president de l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal, i Txema Nieto, secretari, davant de l’entrada principal del Mercat Municipal / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“Les reclamacions dels MIR no només són per a nosaltres, volen millorar el sistema”
“Les reclamacions dels MIR no només són per a nosaltres, volen millorar el sistema”

La greu situació del sistema sanitari s’ha posat de manifest amb la pandèmia provocada per la Covid-19, [ ... ]

''Seria molt important per créixer com a club condicionar la pista exterior i que fos coberta''
''Seria molt important per créixer com a club condicionar la pista exterior i que fos coberta''

El Club Hoquei Dalmec Santa Perpètua celebra aquest any el seu 40è aniversari. Per aquest motiu, l'entitat [ ... ]

“La Festa Major és un dels eixos vertebradors de la ciutat, que uneix a tota la comunitat”
“La Festa Major és un dels eixos vertebradors de la ciutat, que uneix a tota la comunitat”

Aquest divendres al vespre es dona el tret de sortida oficial a la Festa Major 2022, la Festa post­pandèmia, [ ... ]