hola


El Ple del mes de juny ha aprovat per unanimitat un expedient de modificació de crèdit extraordinari per valor de 254.480,01 euros relacionat amb el Pla de Xoc per pal·liar els efectes de la Covid-19 que va aprovar l'Ajuntament. Tot i la unanimitat, el grup municipal Republicà ha criticat que han variat partides respecte al Pla aprovat, sense que s'hagi comunicat als grups municipals.

El tinent d'alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha explicat que amb aquesta modificació segona es tancaven els canvis del pressupost que calia fer per complir amb el Pla de xoc aprovat per unanimitat al mes de maig.

El regidor del grup municipal Republicà, Pol Altayó, ha criticat que aquesta modificació de crèdits variava partides de les originals del Pla de Xoc aprovat per unanimitat i que no s'havia comunicat. Altayó ha afirmat que el Pla de Xoc contemplava aquelles partides que es creaven o s'augmentaven però també aquelles que no es tocaven.

En l'àmbit econòmic, el Ple ha aprovat una modificació de crèdit de 22.041,75 euros i un expedient de reconeixement de crèdit de 8.039,63 euros amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció del Republicà i Cs.

Per unanimitat, el Ple ha aprovat la modificació 2 del Pla estratègic de subvencions derivat de la situació de la Covid-19. Les partides de beques menjador s'amplien en 42.000 euros i es destinaran 147.000 euros per al proper curs, també s'amplia la dotació de les beques menjador d'escoles bressol municipals en 10.000 euros que suposa una inversió de 52.000 euros en total. El pla de subvencions també incrementa la partida per a ajuts d'urgència social, en aquest cas en 38.000 euros i hi dedica en total 180.000 euros. També s'ha decidit augmentar la dotació per a ajuts a l'escola bressol municipal amb 20.000 euros més, quedant la partida amb 78.000 euros.

L’ordenança fiscal núm. 26, reguladora de la taxa per la utilització dels serveis i de les instal·lacions esportives municipals, ha estat derogada pel Plenari. Aquesta decisió ve motivada pels canvis provocats per la Covid-19 en els serveis prestats en compliment de la nova normativa, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías.

En aquest punt, el portaveu de Cs, Kevin Romero, s'ha mostrat preocupat per si els preus públics no estan relacionats amb la qualitat dels serveis i dels equipaments i fa que els usuaris optin per altres espais privats.

El punt va ser aprovat pels grups municipals de SPEC, Republicà i PSC i l'abstenció de Cs.

En l'àmbit de territori i desenvolupament local, s'ha aprovat el Text Refós de la Modificació puntual de Pla General Municipal d’ordenació per a l’ajustament dels sistemes locals viari i espais lliures de protecció CLAU A1a I DO al carrer de Blanquers del Polígon Industrial Santiga amb l'única abstenció de Cs i el vot favorable de SPEC, Republicà i PSC.

La Corporació aprova per unanimitat 5 proposicions

Tots els grups municipals han aprovat cinc proposicions en la sessió plenària de juny. El Ple demana preservar i fer efectiva la conciliació laboral i la reducció de la bretxa salarial en la situació provocada per la crisi de la covid-19. Per això reclama de la Generalitat un pla específic i urgent, amb accions i mesures concretes i reals de conciliació. Per la seva part, l’Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda continuarà participant activament en sensibilitzar, informar, promoure i incentivar a les empreses el teletreball en totes les tasques que ho permetin, com a opció satisfactòria per a les dues parts i per adaptar-se a la “nova normalitat”. A més de valorar altres opcions de conciliació laboral: com l’adaptació de l’horari, reducció de jornada, permís retribuït. El Consistori també demanarà a la Generalitat la coordinació per tal d’habilitar un telèfon d’assessorament i informació per empreses i treballadors per tal d’assegurar que cap treballador hagi de renunciar a la feina per la manca de mesures i polítiques públiques de conciliació.

El Ple s'ha adherit a l’acord del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya de 8 de juny de 2020, en el que sol·licita més recursos econòmics pels Ajuntament als governs de Catalunya i d’Espanya per fer front a l’actual situació econòmica i social.

L'Ajuntament també ha aprovat una proposició que té per objectiu garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació i pal·liar l’emergència educativa generada per la Covid-19. Per això es demana al Departament d’Educació l’elaboració d’un pla de lluita contra la bretxa digital, garantint que tot l’alumnat disposi de dispositius digitals i connectivitat més enllà del període d’estat d’alarma sanitària, també un Pla Especial d’Acompanyament a l’Escolaritat que permeti un seguiment individualitzat de l’alumnat amb més dificultats i/o d’entorns sòcio-econòmicament més desfavorits i pugui servir de palanca d’impuls per assolir l’èxit educatiu i personal. L'Ajuntament demana que la Generalitat garanteixi els recursos necessaris per allargar les beques menjadors a tots els infants durant el període d’estiu i fins que comenci el curs escolar 2020/21 i que doti una partida pressupostària extraordinària per garantir el finançament de les activitats de lleure i educatives durant el període estival. També s'insta a la Generalitat a incloure noves partides pressupostàries per incrementar l’aplicació del decret d’escola inclusiva i a crear una comissió de treball del curs escolar 2020-21 amb el món local per tal d'assegurar que tot l'alumnat podrà tornar a les aules amb garanties sanitàries tant per a l'alumnat com per al professorat. I per últim, insta al Departament d’Educació a augmentar els recursos econòmics a l’escola pública i crear programes compensatoris per a infants que han tingut una evolució educativa inferior i que necessitin acompanyament emocional.

La quarta proposició aprovada al ple de juny és demanar a la Generalitat de Catalunya que aixequi la suspensió de la presentació de sol·licituds dels ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID19 en els lloguers d’habitatge habitual i, en cas que la dotació pressupostària inicial d’aquests ajuts no fos suficient, una vegada tramitats i valorats tots ells, es complementi amb recursos propis de la Generalitat de Catalunya..

I amb la cinquena proposició l'Ajuntament insta la Generalitat, tal i com reclama el Síndic de Greuges, a donar continuïtat al pagament de les prestacions de renda garantida de ciutadania (RGC) i que s'ajornin les possibles suspensions i extincions de la prestació mentre duri l’estat d’alarma, fins que no es normalitzi el funcionament dels serveis afectats i es reobrin les oficines d’atenció presencial. També s'insta a l’actualització de l’Indicador de renda de suficiència per ampliar l’abast de la RGC i resta de prestacions i adequar-les al cost de la vida. Es reclama una revisió de les sol·licituds denegades i que s'expliquin els motius, agilitar el temps de resolució dels expedients i estudiar que la RGC tingui un complement per habitatge. També s'insta a crear una Comissió que estudi si cal modificar la Llei de la RGC per adaptar-la a l’Ingrés Mínim Vital, amb l’objectiu d’ampliar l’univers de persones que puguin accedir a aquest dret i fer-la compatible a les rendes del treball o persones sense residència legal però veïnes de Catalunya des de fa molt temps. S'insta la Generalitat a augmentar la dotació econòmica de la RGC per poder arribar a més col·lectius i major nombre de persones i a reclamar-ne la gestió amb l’objectiu que la ciutadania tingui una finestreta única.

Foto: El Ple es va celebrar de forma telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies