El programa Itinerart va interessar moltes persones que van apropar-se fins al Castell de Can Taió en algun moment del dia per gaudir de l'oferta realitzada per l'Escola Municipal de les Arts, EMA. L'objectiu principal era aconseguir que hi hagués persones que reflexionessin sobre la situació actual de refugiats i migrants.
Les activitats es van anar desenvolupant al llarg de tota la jornada de dissabte. El públic va poder fer un recorregut per diferents sales del Castell on observava creacions de l’alumnat de l’EMA de fotografia, plàstiques, pintura, cinema, videoart, còmic, videojocs, restauració, creació i producció musical. A diferents espais també es va poder gaudir d'actuacions i performance de música, dansa i teatre.
Els ambaixadors d'Itinerart van ser els participants del taller de creació comunitària Jo sóc els altres. Fronteres dins el teu cap. Un col·lectiu de 30 persones, de diversos orígens culturals i generacionals, migrants i locals que donen classes de Musicoteràpia a l’EMA i de català del Servei Local de Català. Dissabte van convidar a les persones que visitaven al castell a jugar amb els elements creats al llarg de les sessions dinamitzades per l'artterapeuta Marta R. Peribáñez i el fotògraf Joan Tomás. L’objectiu era propiciar la trobada humana i cultural, escurçar distàncies, desmuntar prejudicis i facilitar el coneixement mutu.
Les ONG's SPSolidària, Iniciatives Solidàries, Alkaria i Proactiva Open Arms van dur a terme xerrades i es van presentar llibres infantils amb aquesta temàtica El viatge de Samira i La Carta. Una de les activitats amb més èxit van ser les visites guiades al castell.
El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat que el Castell de Can Taió era el lloc ideal per fer Itinerart per la temàtica escollida i que ja sospitaven que hi havia molt interès a conèixer aquest edifici propietat de la Generalitat que obre les portes a la ciutadania en general en comptades ocasions.
Solà ha afirmat que els tres passis de visita guiada oferts pel CREM es van omplir i a la tarda van conèixer la història del Castell de Can Taió els infants i joves de l'esplai El Refugi.
El regidor de Cultura ha destacat que Itinerart va ser un espai familiar perquè hi havia activitats per a totes les edats.
Marçal Solà ha remarcat que l'objectiu d'Itinerart en aquesta edició era trencar fronteres respecte a migrants i refugiats i que els participants al taller de creació comunitària Jo sóc els altres. Fronteres dins el teu cap van contribuir en aquesta tasca.
Tot i que encara és aviat per prendre una decisió, el regidor de Cultura s'ha mostrat favorable a organitzar noves edicions d'Itinerart amb d'altres temàtiques donada l'acceptació que ha tingut aquesta programació.
El públic va respondre a la programació de l'EMA d'aquest dissabte al Castell de Can Taió. Les manifestacions artístiques amb el fil conductor del tema refugiats i migrants es van anar succeint al llarg de tota la jornada i el públic s'anava distribuint per als diversos espais d'aquest edifici. El regidor de Cultura ha agraït la participació del professorat i alumnat de l'EMA i de les diverses entitats participants així com del públic en general.
Foto: Espectacle de dansa durant Itinerart / Josep Cano