hola

SPSolidària ha instal·lat als horts de les cooperatives de dones de Bouanze i Tachott Berane, a Mauritània, dos molins de vent per a l’extracció d’aigua de rec de manera sostenible, barata i amb energies netes.

Els treballs han consistit en la construcció dels fonaments per suportar les estructures, amb una alçada de dotze metres, la instal·lació i el muntatge de les torres i les aspes i la instal·lació dels tubs. Anteriorment, en el mateix projecte s’havien construït les basses de recepció d’aigua i els dipòsits que permetran instal·lar el rec gota a gota en una fase posterior del projecte. Aquest projecte, subvencionat per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, també ha comportat que varies persones rebessin formació de manteniment i reparació de possibles avaries així com pràctiques de muntatge dels molins, de mànegues de rec i d’optimització del recurs hídric. En el moment de la instal·lació a Mauritània van participar tres muntadors i dos cooperants. L’ONGD vol fer especial menció a Josep Tarragó, propietari de l’empresa que ha fet els molins, i que també va anar com a voluntari per dirigir i realitzar els treballs de muntatge i posada en marxa.

SPSolidària ha destacat la satisfacció entre les dones cooperativistes ja que poden obtenir aigua per als cultius sense necessitat de gasoil per fer funcionar el generador i les bombes d’aigua. L’elevat preu del gasoil feia que les dones extraguessin l’aigua a mà i a pols. Ara només cal vent, que en aquesta regió del Sahel sempre bufa. Amb el nou sistema els cabdals d’aigua oscil·len entre els 1.500 i els 3.000 litres hora de mitjana. L’entitat ha destacat que les poblacions de Bouanze i Tachott Berane van fer els pous i han contribuit amb moltes jornades de treball voluntari. Tota la població se’n beneficiarà perquè menjarà productes frescos durant més mesos.


Foto: Molí de vent instal·lat a l’hort comunitari de dones de Tachott, Mauritània / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]