hola

Un total de 3.475 escolars perpetuencs es beneficien aquest curs de les activitats proposades des de la Regidoria de Medi Ambient a la Programació Estable a les Escoles.

L’oferta comprèn més d’una vintena de tallers, dels quals es realitzen prop de 140 sessions, de diferents temàtiques com ara residus, biodiversitat, energia, mobilitat sostenible i canvi climàtic, entre d’altres. Activitats com Apropa’t al bosc Soldevila, Anàlisi de la riera, la Diada de l’Arbre, Reciclem Residus, Les Plantes Màgiques, L’aigua que portem a dins i La vida a la bassa són algunes de les propostes.

Durant el passat mes de maig, Medi Ambient va organitzar més d’una trentena d’activitats i tallers en el marc de la Programació Estable. Un total de 240 alumnes de cinquè i sisè de Primària de diferents escoles de Santa Perpètua van realitzar sortides per conèixer l’espai natural de Gallecs. L’objectiu de l’activitat era “descobrir i donar a conèixer l’espai rural de Gallecs en les seves diverses vessants: espai agroforestal, usos agrícoles, fauna i flora, història...”, segons ha explicat la Regidoria.

Una altra activitat que es va programar al mes de maig adreçada a l’alumnat de Primària va ser la sortida a Fontmartina, durant la qual més de 200 escolars van visitar el Parc Natural del Montseny, en el marc de la campanya de la Diputació de Barcelona Coneguem els Nostres Parcs. L’activitat també pretén donar a conèixer el medi natural més proper i la sensibilització envers el patrimoni natural i cultural. Medi Ambient ha detallat que aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant un treball previ a l’aula i un itinerari pedagògic guiat als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.

La Regidoria de Medi Ambient ofereix durant el curs propostes per a totes les edats i etapes educatives, amb l’objectiu d’arribar al major nombre d’alumnat possible, segons ha detallat. Així, per exemple, per a l’alumnat d’Educació Infantil, de primer i segon cicle, s’ofereix l’activitat La tortuga exploradora, que pretén estimular l’estima per als animals i la natura i conèixer l’hàbitat on viuen les tortugues i les amenaces que tenen.

Per al cicle inicial d’Educació Primària s’ofereixen diverses activitats com ara Apropa’t al bosc Soldevila, que treballa el contacte amb la natura a partir d’allò sensorial, amb eines per poder gaudir-la, estimar-la i cuidar-la; o les diades de l’arbre, que pretenen vincular els infants i familiaritzar-los amb els arbres de l’escola i del municipi.

L’analisi de la riera és una de les activitats que s’ofereix al cicle mitjà d’Educació Primària. L’activitat consta de dues sortides a la riera de Caldes per observar els canvis que experimenta durant l’any i durant les quals l’alumnat fa una primera presa de contacte amb l’entorn, observa i analitza les característiques físiques de la riera i finalment realitza un mostreig dels macroinvertebrats.

Consumim o ens consumim? és una de les propostes adreçada al cicle superior d’Educació Primària i pretén divulgar i ajudar a conèixer les diferents formes de consum i les conseqüències per al medi ambient i la societat de les actituds particulars i globals de tots. Per a aquest sector d’edat, s’ofereixen altres activitats com El wat motivat, que vol ensenyar l’impacte que té l’ús de l’energia i conscienciar de la importància de les nostres accions per disminuir el consum energètic.

Per a l’alumnat d’ESO, cicles formatius i Batxillerat, s’ofereix a les aules la xerrada Cap a una nova cultura de la mobilitat sostenible, que pretén sensibilitzar l’alumnat sobre la importància de la bona planificació de la mobilitat al municipi.

La Programació estable és fruit de l’esforç col·lectiu de tots els Departaments municipals, coordinats per la Regidoria d’Educació, i pretén donar suport als centres educatius, fent possible el treball conjunt entre escola i municipi.


Foto: Les diades de l'arbre són una de les activitats de la programació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol
21 Oct 2021 11:37 - RedaccióComença la cinquena edició del programa Correm junt@s d'Asperpol

L’ONGD associació cultural i esportiva perpetuenca de policies ASPERPOL va començar ahir una nova [ ... ]

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]