hola

Les classes de l’escola Bernat de Mogoda s’han suspès aquest dilluns, per decisió de la direcció, a causa del despreniment d’una part de la cornisa de l’edifici del centre educatiu.L'activitat acadèmica es reprendrà demà.

L’incident es va registrar dissabte al matí durant la celebració de la 41a edició del cros que organitza l’AMPA de l’escola. Part de la cornisa va caure sobre les escales d’accés a un dels porxos. Dues grans pedres van caure i en topar contra el terra, es van trencar. L’AMPA ha explicat que “per sort no hem hagut de lamentar víctimes però la situació és molt greu”. Una nena va resultar ferida molt lleu en un peu i va ser atesa per l’ambulància que cobria el cros.

Aquest dilluns al matí les famílies de l’Escola Bernat de Mogoda s’han concentrat davant la porta del centre educatiu per reclamar “una escola segura” i exigir a la Generalitat i a l’Ajuntament una solució immediata. La mobilització s’ha fet coincidir amb la visita al centre del director de Serveis Territorials d’Ensenyament. Els treballadors de les Brigades Municipals han iniciat avui una actuació per evitar nous despreniments consistent en la instal·lació d'una xarxa en tota la cornisa.

Demà està previst que l'alumnat torni a l'escola i faci l'activitat acadèmica amb normalitat.

Compromisos

El director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, s'ha compromès a executar la reforma integral de l'edifici en diverses fases i ha explicat que "aquest estiu es realitzarà una part de la reforma lligada a la seguretat de la cornisa". En quinze dies presentaran el projecte i la proposta d'actuació a l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que “s'ha d'actuar de manera contundent i el més aviat possible”,i ha recordat que des de l'Ajuntament i la comunitat educativa del centre fa més de deu anys que s'està reclamant a la Generalitat la necessitat d'una reforma integral de l'Escola Bernat de Mogoda. "Podem celebrar que no ha hagut cap desgràcia” ha destacat la primera edil que ha afirmat que “és cert que un fet així no es podia preveure, però sí que l'edifici cada cop està més degradat i la Generalitat no està fent la rehabilitació ni els treballs que requereix un equipament de 40 anys”. També ha informat que el director dels Serveis Territorials s'ha compromès que “en un màxim de tres setmanes, es duran a terme un seguit d'actuacions a l'Escola en matèria de seguretat” i ha afegit que “també hem parlat de la rehabilitació del parvulari i altres obres que calen per tenir una escola digna”.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, ha explicat que “hem acordat que ens tornarem a reunir amb Serveis Territorials en uns quinze dies per tractar els temes als quals s'ha compromès avui i planificar i realitzar un cronograma de totes les actuacions que s'han d'executar, començant per la seguretat de l'edifici”. Egea ha destacat que “avui el personal tècnic de l'Ajuntament està treballant durant tot el dia per garantir la màxima seguretat de l'escola i assegurar la cornisa i fer un mallat de protecció per tal que demà es pugui reprendre l'activitat acadèmica”.

L’AMPA també ha explicat que fa “17 anys que l’Escola Bernat de Mogoda espera una reforma integral, que no arriba mai” i recorda que és “un edifici de més de 40 anys d’història que només ha rebut falses promeses o petites actuacions de maquillatge en situacions que traspassaven la línia de la dignitat”. L’AMPA afegeix que “des de dissabte la situació ha canviat , ja que parlem de la seguretat dels nostres fills i filles”. Els Mossos d’Esquadra, que participaven a la festa, es van encarregar d’acordonar la zona del pati afectada i la Policia Local, Protecció Civil i una dotació dels Bombers s’hi van personar. L’alcaldessa, Isabel Garcia; el regidor d’Educació, Antonio Egea; i el regidor d’Esports, Julio Pérez, també es van desplaçar al centre i van conversar amb la directora.

Aquest dilluns al matí les famílies de l’Escola Bernat de Mogoda s’han concentrat davant la porta del centre educatiu per reclamar “una escola segura” i exigir a la Generalitat i a l’Ajuntament una solució immediata. La mobilització s’ha fet coincidir amb la visita al centre del director de Serveis Territorials d’Ensenyament. El president de l'AMPA, Pedro Téllez, ha agraït el compromís del delegat d'ensenyament però ha afirmat que ara "volem fets i la reforma integral del centre".


Foto: Famílies de l'escola s'han concentrat a les portes del centre reclamant la reforma / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent
15 Oct 2021 13:06 - NataliaLes bufadores que ha adquirit l'Ajuntament arribaran a La Palma la setmana vinent

L'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració de l'empresa local Due Logística, ja ha enviat [ ... ]

El DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials
15 Oct 2021 08:24 - NataliaEl DOT inicia noves càpsules sobre ofimàtica, identitat digital i xarxes socials

La Regidoria de Desenvolupament Local posa en marxa aquest mes d'octubre noves càpsules formatives [ ... ]

Tret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP
14 Oct 2021 09:36 - NataliaTret de sortida de la novena edició del projecte ElectroCatFP

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha començat a preparar la novena edició de l'ElectroCatFP. Representants [ ... ]