hola

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Associació de Familiars amb Alzheimer del Vallès Occidental (AFAVO) han endegat avui el curs per a persones cuidadores de malats d'Alzheimer i altres demències.

Gairebé una trentena de persones s'han inscrit a la formació que consta de vuit sessions. El curs es desenvolupa al Centre Cívic Can Folguera tots els divendres d’abril i maig (a excepció del 19 d’abril que no hi haurà classe) de 10 a 12 hores.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat a l'acte d'inauguració del curs que és més a prop la constitució d'una delegació local de l'Associació de Familiars amb Alzheimer i ha manifestat que l'objectiu de l'Ajuntament amb aquesta formació és donar suport i un acompanyament als familiars de malats d'Alzheimer ja que es tracta d'una situació molt complexa per les persones al voltant del malalt.

L'alcaldessa ha felicitat la Regidoria de Salut Pública i AFAVO per la posada en marxa d'aquest curs en el marc de les polítiques d'atenció a les persones. Isabel Garcia també ha recordat que la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua va endegar una nova acció per tal que les famílies amb malalts d’Alzheimer puguin consultar tots aquells dubtes relacionats amb la malaltia. Un cop a la setmana, els dilluns de 12.30 a 13.30 h al Centre Cívic Can Folguera la psicòloga clínica, Vera Noguera, assessora en diverses qüestions relacionades amb l’Alzheimer.

La presidenta de l’Associació de Familiars amb Alzheimer del Vallès Occidental (AFA-VO), Anna Fitó, ha explicat aquest matí que l'entitat treballa per oferir atenció, suport i orientació a les famílies que tenen un malalt d’Alzheimer.

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Alzheimer Catalunya, Eulàlia Cucurella, ha agraït l'Ajuntament de Santa Perpètua el seu suport en aquest àmbit i ha ofert la xerrada 'Relació de cura: cuidar, cuidar-se i ser cuidat' .

La propera sessió tindrà lloc el divendres 12 d'abril. La treballadora social de la Unitat de Gent Gran de l'Ajuntament Maria Caballero oferirà la xerrada Recursos i prestacions socials i sanitàries.
La resta de xerrades tindran a veure amb l’alimentació i la higiene personal; la legislació i document de voluntat anticipades; sobre ajudes tècniques a l’habitatge o sobre la pròpia malaltia de l’Alzheimer, entre d’altres.


Foto: D'esquerra a dreta Carmen Aguirre, Isabel Garcia, Anna Fitó, Eulàlia Cunillera i Vera Noguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]