hola

La Generalitat de Catalunya haurà d'abonar definitivament 1,2 milions d'euros a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en concepte del pagament de les subvencions de les escoles bressol corresponent als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

El Tribunal Suprem ha comunicat al Consistori perpetuenc que no ha admès el Recurs de Cassació interposat per la Generalitat contra la sentència condemnatòria dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació a aquesta reclamació.

Aquesta era la darrera instància judicial, de manera que la sentència que dóna raó a l'Ajuntament de Santa Perpètua és ferma i cap de les parts pot recórrer-la. El Consistori disposa ara de dos mesos per demanar l'execució de sentència i determinar l'import exacte del deute amb els interessos corresponents.

El regidor d'Educació, Antonio Egea, ha manifestat que "estem davant d'una molt bona notícia perquè l'Ajuntament ha guanyat la batalla en defensa de les escoles bressol" i ha afegit que "ara el que exigim de la Generalitat és que es compleixi la sentència i pagui allò que deu als ajuntaments, al nostre en particular i als perpetuencs i perpetuenques". També ha indicat que "estem satisfets perquè la sentència porta implícit el reconeixement de l'educació de 0 a 3 anys com a etapa educativa essencial alhora del reconeixement que la responsabilitat sobre aquesta etapa recau en la Generalitat". Antonio Egea també ha destacat que "com vam establir al pacte de govern, defensem l'etapa educativa de 0 a 3 anys perquè creiem en aquest projecte i considerem que els perpetuencs i perpetuenques es mereixen aquest servei, un servei essencial que a la darrera enquesta va rebre una puntuació molt alta per part de la ciutadania".

Nou recurs per sol·licitar les subvencions dels tres darrers cursos

L'alcaldessa de SantaPerpètua, Isabel Garcia, també s'ha mostrat satisfeta amb la sentència i ha destacat que "continuarem defensant que la Generalitat compleixi amb les seves competències perquè aquest servei tan important i tan bàsic estigui cobert per l'administració competent i també continuarem lluitant perquè els imports subvencionats s'adeqüin a les despeses d'aquests infants amb l'objectiu de continuar oferint uns serveis d'educació de qualitat". En aquest sentit, la primera edil ha anunciat que l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un nou recurs contenciós administratiu per reclamar a la Generalitat el mateix pagament de les subvencions de les escoles bressol corresponents als cursos 2015-2016, 2016-2017 i 2017-2018. L’import reclamat és d'1.125.100 euros. El Consistori, abans de la presentació d'aquest recurs, havia fet una reclamació formal prèvia a la Generalitat que no ha donat resposta "i, per tant, ho ha denegat per silenci administratiu", segons han explicat fonts municipals.

D'acord a la sentència que ara ja és ferma, el TSJC considera que que la Generalitat té les competències en educació en la franja de 0 a 3 anys i també la responsabilitat financera i per aquest motiu va decretar el dret de les administracions denunciants a rebre 1.300 euros per alumne i curs. Així, la Generalitat ha de pagar un total d'1.277.900 euros, dels quals 460.000 euros corresponen al curs 2012-2013; 417.300, el 2013-2014; i 400.400 euros el curs 2014-2015. Des del moment que la Generalitat no va complir amb la seva obligació legal de sosteniment de les llars d'infants municipals, la Diputació de Barcelona va subvencionar part d'aquests serveis. Ara caldrà determinar com es distribueix aquest import adeutat entre les parts implicades.

El consistori perpetuenc va presentar l’any 2015 una denúncia conjuntament amb una trentena d’ajuntaments per reclamar el finançament de l’organisme autonòmic de les escoles bressol. El curs 2009-2010 l’aportació de la Generalitat havia estat de 1.800 euros; el curs 2010-2011, 1.600 euros i el 2012 va eliminar la partida.

Com en l'anterior cas, el Consistori ha presentat aquest nou recurs conjuntament amb una trentena d'ajuntaments afectats.


Foto: Escola Bressol de Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Les treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball
21 Oct 2021 13:02 - RedaccióLes treballadores del SAD convoquen vagues parcials en defensa de les seves condicions de treball

Les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental [ ... ]

L'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària
21 Oct 2021 11:29 - RedaccióL'Hospital de Mollet amplia les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària [ ... ]

La Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
18 Oct 2021 09:04 - RedaccióLa Policia Local organitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua ha anunciat una nova campanya de control i sanció a les persones [ ... ]