hola

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya millorarà la senyalització horitzontal i vertical de la rotonda de Can Sirera amb l’objectiu que l’accés a aquesta rotonda sigui més fluida per als vehicles que surten de Santa Perpètua. La proposta inclou una nova senyalització a la carretera B-140, abans de la rotonda de Can Sabau, amb l’objectiu que els vehicles que vagin en direcció a la CIM o a Mollet del Vallès accedeixin a través de l’autopista AP-7. Es calcula que en hores punta uns 300 vehicles es podrien desviar per l’autopista i no utilitzar la rotonda de Can Sirera ja que no accedeixen a Santa Perpètua.

Si aquesta millora de la seny­alització no dona resultats la següent proposta serà la d’establir prioritat de sortida incorporant un cediu al pas als vehicles que circulin per l’interior de la rotonda. El regidor de Mobilitat, Albert Bonàs, considera que aquesta seria “la millor opció” i la que probablement s'hagi d’aplicar per solucionar les retencions del trànsit en hora punta al matí. L’edil recorda que solucionar aquest punt ha estat una de les seves prioritats des que va accedir al càrrec.

Actualment la prioritat la tenen els vehicles que circulen en direcció d’entrada a Santa Perpètua o bé en direcció a Mollet o al CIM Vallès, un cop ja han accedit a la rotonda i això provoca que els vehicles de sortida de Santa Perpètua tinguin moltes dificultats en accedir dins la rotonda i es registren col·lapses en la rotonda dels Car­reters.

La Regidoria de Mobilitat va elaborar l’octubre de 2023 una proposta de solució a aquest col·lapse. Infraestructures va encarregar un estudi de mobilitat del sector i amb les dades obtingudes s’han establert aquestes propostes de solució, segons ha explicat Bonàs. Des del passat mes de febrer s’han produït varies reunions al Departament. La darrera es va celebrar el 16 de maig amb el Secretari de Mobilitat, Marc Sanglas, i el Director d’Infraestructures, David Prat.


Foto: La rotonda dels Carreters amb retencions per accedir a la de Can Sirera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]