hola

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el període de 2024 a 2027 l’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació (OLHR). La Junta de Govern Local ha aprovat el conveni de col·laboració que estableix que l’AHC aportarà 10.000 euros aquest any; 50.000 euros, cada anualitat de 2025 i 2026; i 40.000 euros, el 2027. Aquest nou conveni “ens permetrà ampliar les capacitats i serveis que ofereix l’Ajuntament a través de l’OLHR a la nostra ciutadania”, segons ha destacat el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández. L’edil ha explicat que “oferim serveis per garantir una sèrie de drets entorn a l’habitatge que ens permet impulsar polítiques públiques, no només de regulació de preu del lloguer, sinó d’accés a l’habitatge i defensar jurídicament aquelles persones que tinguin processos judicials oberts i estiguin en risc de pèrdua del seu habitatge davant de grans tenidors”. L’acord també permet gestionar línies d’ajuts destinats al pagament del lloguer. i permetrà “l’impuls de polítiques de rehabilitació”. L’edil recorda que l‘Ajuntament està impulsant l’Àrea de Conservació i Rehabilitació de Can Folguera.

L’OLHR s’encarrega de facilitar tota la informació i assessorament sobre habitatge, la línia d’ajuts de l’Agència, les inscripcions al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb protecció oficial, l’assessorament en el deute hipotecari i altres problemàtiques derivades de situacions d’emergència social i la informació relativa a l’índex de referència de preus de lloguer. També fa gestió de sol·licituds de cèdules d’habitabilitat i avaluació dels estudis o informes tècnics previs a les obres de rehabilitació i sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació. L’edil també ha anunciat que en els propers mesos l’OLHR, que ara es troba a l’Ajuntament, s’ubicarà en dependències del Mercat Municipal a la nova.


Foto: Vista aèria de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Aula del Parc programa la neteja de la riera de Caldes en el marc de 'Let's clean up Europe'
03 Maig 2024 11:50 - RedaccióL'Aula del Parc programa la neteja de la riera de Caldes en el marc de 'Let's clean up Europe'

L'Aula del Parc programa el diumenge 12 de maig la neteja de la riera de Caldes, una activitat que s'emmarca [ ... ]

Lodbrok organitza aquest dissabte el Festival Valhalla
03 Maig 2024 11:21 - RedaccióLodbrok organitza aquest dissabte el Festival Valhalla

L’entitat local Lodbrok organitza el Festival Valhalla, un esdeveniment esportiu, cultural i gastronòmic [ ... ]

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda organitza el 47è cros
03 Maig 2024 10:06 - RedaccióL’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda organitza el 47è cros

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda organitza el dissabte 4 de maig la 47 edició del cros escolar, [ ... ]