hola

El pla de treball de 2024 de l'Ajuntament de Santa Perpètua pel que fa a cooperació seguirà la temàtica de la defensa dels Drets Humans. Aquesta va ser una decisió consensuada en el Consell Municipal de Cooperació que es va reunir el 28 de febrer per primera vegada en aquest mandat.

El Consell Municipal de Cooperació és un òrgan consultiu de l'Ajuntament que té per objectiu promoure la participació de la ciutadania especialment implicada en assumptes del municipi relacionats amb l’àmbit de la solidaritat internacional i de la cooperació al desenvolupament, mitjançant el debat, en tot allò que es refereix als temes, activitats i programes municipals que pugui dur a terme l’Ajuntament en aquest àmbit. Aquest mandat, l'Ajuntament ha decidit obrir la participació en el Consell i s'ha convidat a entitats locals d'altres àmbits. A la convocatòria han pres part el Centres Excursionista Santa Perpètua, l'Associació de Gent Gran i Pensionistes: Casal d'Avis, l'AFA de l'IE Santiga i l'ONG Haribala.

El regidor de Cooperació i Drets Humans, Sergi Hernández, ha explicat que l'eix que aquest any vertebrarà les activitats i accions de la Regidoria i que s'ha consensuat amb les entitats representades al Consell Municipal són els Drets Humans i la seva defensa. Hernández considera que es poden dirigir accions socials, culturals i educatives sobre aquesta matèria que se sumen a les que ja duen a terme les ONG amb els seus projectes. "Posar en valor els drets humans" és el gran objectiu de la Regidoria de Cooperació que està treballant en l'organització d'una gran festa el 18 de desembre coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans i de la persona migrada. Sergi Hernández ha avançat que serà una festa cultural i social per inaugurar la Porxada dels Drets Humans.

El regidor de Cooperació i Drets Humans, Sergi Hernández, ha expressat que el Consell Municipal s'ha obert a la participació d'altres entitats locals que "poden desenvolupar polítiques del seu àmbit que estiguin relacionades amb la justícia social, els drets humans, la sostenibilitat mediambiental i la preservació del planeta"

En el Ple d'avui es porten a aprovació dues mocions una relacionada amb el poble sahrauí i l'altra sobre la població palestina. El regidor de Cooperació i Drets Humans ha informat que el Consell Municipal va decidir ahir instar l'Ajuntament a que faci una nova aportació d'emergència a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a ajuda a Gaza. Sergi Hernández ha titllat de "genocidi" el que està patint el poble palestí.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]