hola

La Regidoria d’Infància i Adolescència demana a les famílies amb infants que responguin l'enquesta que s'ha enviat a través dels centres educatius i que es pot trobar també al web. Aquest qüestionari servirà per fer la diagnosi del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA). L'últim dia per contestar és el 8 de març.

La Regidoria d’Infància i Adolescència està realitzant la diagnosi de la infància i l’adolescència de Santa Perpètua en el marc del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA). El Pla ha d’ajudar a conèixer quina és la situació de la infància i adolescència de la ciutat i a decidir quines accions cal fer perquè Santa Perpètua sigui una “Ciutat Amiga” dels infants i adolescents, seguint les pautes d’UNICEF. El document es troba en la primera fase d’explotació i generació de dades.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha expressat que “l’objectiu és disposar de totes les dades per poder donar resposta a les necessitats de la infància i l’adolescència en tots els àmbits que tenen dret a ser escoltats i ser partícips”. És en aquest punt inicial que l’Ajuntament ha elaborat una enquesta per tal que les famílies amb infants des d‘escola bressol fins a 4t ESO la contestin. El document s’enviarà a través dels centres educatius i es podrà respondre fins al 8 de març. L’enquesta inclou aspectes relacionats amb l’educació, les activitats extraescolars o la conciliació.

L’enquesta demana dades genèriques com número de fills i filles, curs, escola, lloc de naixement, estudis acabats i situació laboral. Després aborda aspectes com si Santa Perpètua és una ciutat amable per a la infància i l’adolescència, què es el que més els agrada de la ciutat per nens, nenes i adolescents; i també es demana en què creuen que hauria de millorar perquè sigui una ciutat que tingui més cura de la infància i l’adolescència. També inclou qüestions sobre les extraescolars i la pràctica esportiva; sobre hàbits com els esmorzars, l’hora d’anar a dormir i l’ús de pantalles. Per últim, es pregunta per l’oferta cultural, esportiva i d’oci, pels carrers i places i per les barreres arquitectòniques que es poden trobar infants i adolescents. L’enquesta es tanca amb una puntuació final de diferents aspectes més centrats en l’urbanisme de la ciutat com tipus contaminació, soroll o carrils bici, entre altres. Ana Bajo ha demanat la col·laboració de les famílies per tal de “poder crear el millor Pla Local d’Infància i Adolescència per a Santa Perpètua”.

La regidora d'Educació ha explicat que l'objectiu del PLIA és "tenir la mirada dels infants i adolescents per saber quines són les inquietuds i voluntats i arribar a tenir una Ciutat amiga de la infància i l'adolescència". Ara és just l'inici del PLIA amb l'elaboració de la diagnosi i, per això és indispensable conèixer tots els aspectes que es demanen a l'enquesta, segons ha expressat Ana Bajo, que recorda que l'enquesta estarà disponible fins al 8 de març. "Gràcies a la diagnosi es podran anar formulant estratègies i accions a fer que donin resposta a les necessitats de la infància i l'adolescència", ha afirmat la regidora d'Educació, que ha afegit que té "moltes expectatives posades en aquestes respostes, opinions i demandes".

La regidora d'Educació, Ana Bajo, ha recordat que infants i adolescents fan aportacions molt importants a través dels Consells Municipals d'Infància i d'Adolescents que aquest curs treballen sobre els estereotips i les drogues, respectivament i també amb les visites del Visquem l'Ajuntament. Bajo considera que "Santa Perpètua té uns infants i adolescents amb una preocupació social brutal" i ha assegurat estar molt emocionada per veure quines són les demandes que faran per endreçar les polítiques locals.

Foto: El PLIA abraça des de bressol fins a 4t d'ESO / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]