L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha adherit a la campanya del Consell Comarcal del Vallès Occidental Xiular fora de joc a l’LGBTI-fòbia, coincidint amb el 19 de febrer, Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport.
El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport, en record del dia en què va néixer Justin Fashanu, el primer futbolista en fer pública la seva homosexualitat, però que es va acabar suïcidant degut a la pressió i l’assetjament que va patir. Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ en l’àmbit de l’esport.
Les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere són una problemàtica social que, malauradament, encara destaca en camps i espais esportius. Alhora, l’esport és un àmbit d’intervenció directa en aspectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones. És per aquest motiu que l’esport ha d’esdevenir un àmbit sensible contra l’LGBTI-fòbia, promovent relacions socials inclusives i sanes, i incidint des de les entitats locals en els valors de la igualtat i el respecte vers la diversitat.
Sota el lema de la campanya anual Xiulem fora de joc a l’LGBTI-fòbia, els ajuntaments i el Consell Comarcal faran visible amb les mateixes imatges, cedides per l'ens comarcal, el seu compromís contra l’LGBTI-fòbia i el seu compromís per treballar conjuntament per a que totes les persones que practiquen o participen de l’esport puguin sentir-s’hi lliures, com ha explicat la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, que anima la ciutadania a compartir les imatges que publiqui l'Ajuntament a través de les xarxes socials.
A més, l'Ajuntament ha demanat al Consell Comarcal l’exposició Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport, de l’entitat Panteres Grogues, que mostra diferents aspectes de la relació entre el col·lectiu LGTBIQ+ i la pràctica esportiva. Una actuació pensada perquè la ciutadania pugui conèixer exemples d’esportistes LGBTI+, juntament amb casos de discriminació i violència LGBTI-fòbiques. Aquesta setmana, la mostra es pot veure al vestíbul del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Sandra Gómez ha afirmat que podria ser que la mostra arribés al maig.
La regidora d'Igualtat i Drets Civils ha expressat que "la normalització social reclama referents LGTBIQ+ en l'àmbit esportiu".
Foto: Imatge de la campanya de 2024 / L'Informatiu