hola

Renfe ha licitat aquesta setmana el contracte de les obres per millorar l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida, de la línia R3 de Rodalies. El projecte compta amb un pressupost de 3,23 milions d'euros i preveu un període d’execució aproximat de 16 mesos una vegada s’iniciïn els treballs, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Renfe explica que per dotar d’accessibilitat a l’estació, s’executarà un nou edicle adjacent a l’edifici, amb rampes i ascensor adaptat; mentre que es prolongarà la longitud de l’andana fins als 210 metres. També es realitzaran treballs per al recrescut de l’andana que permetrà eliminar el desnivell existent, s’hi instal·larà una nova marquesina i es renovarà la il·luminació i els paviments per millorar-ne la seguretat i accessibilitat. Finalment, s’adequaran els espais interiors existents en l’actual edifici per adaptar-los a les necessitats tècniques i comercials.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar quan Renfe va anunciar el projecte que aquesta actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i va recordar les dificultats que representa l'actual estació així com les andanes per pujar o baixar del tren. 

L’estació de Santa Perpètua de Mogoda -La Florida és una de les dues amb què compta el nostre municipi i per ella hi passen cada dia 1.116 viatgers. L’altra estació, construïda per Renfe i inaugurada el 25 de juny de 2022, dona servei a la línia R8 i és utilitzada per 340 viatgers diàriament..

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte ‘Transformem Rodalies’, un pla que té com a doble objectiu millorar l’atenció de les persones i optimitzar la qualitat del servei, segons informa Renfe. ‘Transformem Rodalies’ preveu programes amb propostes concretes i realitzables per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.
 
En matèria d’accessibilitat, Renfe està executant les obres per posar al dia estacions estratègiques de la xarxa com són les d’Arc de Triomf, Molins de Rei, Mollet-Sant Fost, Ocata o Vacarisses-Torreblanca. La inversió global d’aquestes cinc actuacions s’acosten als 20 milions d’euros. A aquestes, a més, cal afegir les obres d’accessibilitat finalitzades en els tres darrers anys en estacions com Bellvitge, Cerdanyola Universitat, Vacarisses o Vilafranca del Penedès.


Foto: Estació de La Florida de la línia R-3 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Drets Humans serà la temàtica de la Regidoria de Cooperació durant aquest any
29 febrer 2024 12:15 - RedaccióEls Drets Humans serà la temàtica de la Regidoria de Cooperació durant aquest any

El pla de treball de 2024 de l'Ajuntament de Santa Perpètua pel que fa a cooperació seguirà la temàtica [ ... ]

L'Ajuntament endega la diagnosi per redactar el Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA)
29 febrer 2024 09:53 - RedaccióL'Ajuntament endega la diagnosi per redactar el Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA)

La Regidoria d’Infància i Adolescència demana a les famílies amb infants que responguin l'enquesta [ ... ]

El Casal Popular Pit Roig tindrà la seu a la plaça de l'Església
28 febrer 2024 12:28 - RedaccióEl Casal Popular Pit Roig tindrà la seu a la plaça de l'Església

El Casal Popular Pit Roig es trasllada al carrer d'Anselm Clavé, 1, tot i que l'edifici està enclavat [ ... ]