hola

Les obres d’ampliació de l’Institut Escola Santiga estan generant malestar entre les famílies degut als inconvenients que suposa conviure amb treballs importants durant l’horari lectiu. L’AFA de l’IE Santiga ha expressat que al retard de l’inici de les obres, que van començar dos anys més tard del previst i per la fase més petita de les tres programades, s’afegeix que els treballs actuals estan ocupant espais i generant sorolls, fins i tot de martells pneumàtics, mentre l’alumnat i el professorat estan a classe. Actualment i durant tres setmanes, segons la Generalitat, el pati d’Infantil s’ha vist reduït a la meitat per la instal·lació d’una grua de grans dimensions que és necessària per moure les bigues metàl·liques de l’estructura que s’està construint sobre les actuals aules d’Infantil. Però és que l’AFA denuncia que durant tot el curs s’estan fent descàrregues de material des del pati de Primària en horari lectiu i impedint l’ús per a l’alumnat.

A més, els treballs actuals no completaran la segona fase que hauria d’incloure totes les aules d’aquest primer pis sobre les aules d’Infantil, l’ampliació de la Biblioteca i la Sala de Mestres i un nou lavabo. Només es faran algunes de les aules. Aquests espais haurien de ser els laboratoris de Secundària. El centre ja disposa de grups des de 1r a 3r d’ESO que ocupen espais de Primària perquè les aules més grans són les de la tercera fase d’ampliació que la Generalitat no ha licitat.

“Els nostres fills i filles es mereixen unes aules i unes condicions com la resta d’escolars perpetuencs i catalans i això ara per ara no es dona”, ha expressat l’AFA de l’IE Santiga en un comunicat, en el qual exigeix a la Generalitat que busqui “el finançament per executar la segona fase del projecte d’ampliació en aquest curs i que liciti la tercera fase”. També demanen que la Generalitat es posi d’acord amb l’empresa per tal que les obres es puguin avançar en caps de setmana i horari no lectiu. Des de l’AFA consideren que la planificació d’aquesta ampliació ha estat un “despropòsit ja que l’obra més important, la de creació d’un nou aulari, hauria d’haver estat la primera per poder permetre donar classes de Primària i Secundària en unes mínimes condicions”.

Per la seva part, l’equip directiu de l’IE Santiga ha reconegut els inconvenients que s’estan patint, especialment aquest curs ja que les obres no van començar a l’estiu per diferents causes. La preocupació del personal del centre educatiu també es deu a què el curs vinent, amb alumnat des d’I3 a 4t d’ESO, si no es fan totes les aules previstes s’hauran de reinventar per encabir tot l’alumnat

Foto: Obres d’ampliació a l’IE Santiga / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]