hola

La Xarxa Pública de Recàr­rega de Vehicles Elèctrics que actualment compta amb estacions als aparcaments del complex de la Granja Soldevila, de Can Folguera i del carrer de La Creueta i al Mercat Municipal s’ha ampliat amb les actuacions realitzades aquest estiu a l’aparcament de la Porxada dels Drets Humans i a la plaça Nova. A l’aparcament, al costat de la porxada, s’han instal·lat tres punts de recàrrega de vehicle elèctric dobles i a la plaça Nova un nou punt. L’entrada en servei dels nous punts resta pendent de la connexió d’Endesa.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha manifestat que “aquestes noves estacions augmenten la xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics per tot el municipi amb l’objectiu de promoure una mobilitat sostenible”. Les instal·lacions han rebut subvencions a través del programa d’incentius a la mobilitat elèctrica MOVES. El projecte de La Creueta ha rebut una subvenció de 5.392,71 euros. L’edil recorda que aquest projecte neix amb el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Durant l’anterior mandat es va ampliar el número d’instal·lacions d’aquesta xarxa que es va acompanyar amb actuacions de pacificació del trànsit per donar prioritat al vianant, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

Hernández ha expressat que "tenim una xarxa pública molt extensa” i afegeix que “som un Ajuntament pioner en tenir un servei públic i de gestió pública”. També ha anunciat que la intenció és que tots els bar­ris de Santa Perpètua comptin amb estacions de recàrrega i que s’implantaran nous punts al barri de La Florida i al de Mas Costa.

Nou punt a l’estació de la R8

Han començat les obres d’un nou punt de recàrrega a l’aparcament de l’estació de la R8. Aquest projecte té un pressupost de 20.772,26 euros i ha rebut una subvenció de l’Institut Català d’Energia de 6.231,68 euros en el marc del programa MOVES III. Hernández ha comentat que en aquest espai es vol promoure la intermodalitat de l’estació apropant el vehicle elèctric, l’ús de la bicicleta amb l’aparcament tancat BiciSPM i oferir aquests serveis als usuaris de l’estació i del nou CUAP. Quan entri en funcionament aquest punt de recàrrega fruit del conveni amb SOM Mobilitat la ciutat disposarà d’un segon vehicle elèctric compartit. El Consistori manté un conveni amb Som Mobilitat i posa a l’abast de la ciutadania la possibilitat de provar un vehicle elèctric compartit oferint quinze hores gratuïtes.


Foto: Nous punts de recàrrega a l'aparcament de la Creueta / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]