hola

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat la redacció de l'estudi informatiu de la nova connexió ferroviària entre les línies de rodalies R4 i R8 per un import de 907.500 euros. El contracte ha de servir per analitzar les alternatives tècniques de la unió ferroviària de les comarques del Vallès Occidental i Oriental i establir la connexió de les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa (R4) i el Papiol-Mollet (R8), amb estació a Santa Perpètua a l'alçada de la Granja Soldevila. L'estudi tindrà un termini d'execució de 30 mesos i també inclou l'estudi de viabilitat per a la construcció d'una nova estació de Rodalies a Ripollet (R8). La connexió d'aquestes línies de rodalies permetria viatjar en tren entre Santa Perpètua i Sabadell o Terrassa.

Aquesta actuació s'emmarca al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, un document que recull una sèrie d'actuacions per transformar la infraestructura ferroviària i el material rodant amb l'objectiu de millorar la capacitat, la fiabilitat i la resiliència del servei davant una creixent demanda, segons explica el Mitma en un comunicat.

L'abast de l'Estudi Informatiu a redactar serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària vigent i a la legislació ambiental. Així mateix, per complir la legislació vigent, el contracte inclourà la redacció d'un estudi de viabilitat de l'actuació.

El contracte inclourà la prestació de Serveis d'Enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels tràmits d'informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisis d'al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu.

L'actuació respon als objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030 i a les necessitats de mobilitat quotidiana de la ciutadania per mitjà de modes de transport sostenible, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental" .

Intercanviadors

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per iniciar la tramitació administrativa i econòmica del conveni d'intercanviadors entre les línies de Ferrocarrils de la Generalitat i l’R-8 de Rodalies a les estacions de Volpelleres i Hospital General, a Sant Cugat del Vallès. El ministeri estima l'import de les actuacions en uns 36 milions d'euros. L'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) elaborarà un estudi previ per determinar les actuacions per materialitzar els centres d'intercanvi, la seva viabilitat i les afectacions a la xarxa ferroviària existent i als seus serveis així com avaluar el seu cost. El secretari d'Estat, David Lucas, va anunciar l'acord durant l'acte del 175 aniversari de la primera línia ferroviària de la Península, entre Barcelona i Mataró. Lucas va reiterar l'aposta del ministeri pel desenvolupament del ferrocarril i la transformació de rodalies on a mitjans de 2023 s'havien superat els 1.150 milions d'euros en l'execució del Pla i 160 actuacions en marxa on va destacar la duplicació de la línia R-3 , l'adquisició de 101 nous trens o la instal·lació de nous sistemes de senyalització més segurs.


Foto: Estació de la R-8 a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]