hola

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat la redacció de l'estudi informatiu de la nova connexió ferroviària entre les línies de rodalies R4 i R8 per un import de 907.500 euros. El contracte ha de servir per analitzar les alternatives tècniques de la unió ferroviària de les comarques del Vallès Occidental i Oriental i establir la connexió de les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa (R4) i el Papiol-Mollet (R8), amb estació a Santa Perpètua a l'alçada de la Granja Soldevila. L'estudi tindrà un termini d'execució de 30 mesos i també inclou l'estudi de viabilitat per a la construcció d'una nova estació de Rodalies a Ripollet (R8). La connexió d'aquestes línies de rodalies permetria viatjar en tren entre Santa Perpètua i Sabadell o Terrassa.

Aquesta actuació s'emmarca al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, un document que recull una sèrie d'actuacions per transformar la infraestructura ferroviària i el material rodant amb l'objectiu de millorar la capacitat, la fiabilitat i la resiliència del servei davant una creixent demanda, segons explica el Mitma en un comunicat.

L'abast de l'Estudi Informatiu a redactar serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària vigent i a la legislació ambiental. Així mateix, per complir la legislació vigent, el contracte inclourà la redacció d'un estudi de viabilitat de l'actuació.

El contracte inclourà la prestació de Serveis d'Enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels tràmits d'informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisis d'al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu.

L'actuació respon als objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030 i a les necessitats de mobilitat quotidiana de la ciutadania per mitjà de modes de transport sostenible, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental" .

Intercanviadors

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per iniciar la tramitació administrativa i econòmica del conveni d'intercanviadors entre les línies de Ferrocarrils de la Generalitat i l’R-8 de Rodalies a les estacions de Volpelleres i Hospital General, a Sant Cugat del Vallès. El ministeri estima l'import de les actuacions en uns 36 milions d'euros. L'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) elaborarà un estudi previ per determinar les actuacions per materialitzar els centres d'intercanvi, la seva viabilitat i les afectacions a la xarxa ferroviària existent i als seus serveis així com avaluar el seu cost. El secretari d'Estat, David Lucas, va anunciar l'acord durant l'acte del 175 aniversari de la primera línia ferroviària de la Península, entre Barcelona i Mataró. Lucas va reiterar l'aposta del ministeri pel desenvolupament del ferrocarril i la transformació de rodalies on a mitjans de 2023 s'havien superat els 1.150 milions d'euros en l'execució del Pla i 160 actuacions en marxa on va destacar la duplicació de la línia R-3 , l'adquisició de 101 nous trens o la instal·lació de nous sistemes de senyalització més segurs.


Foto: Estació de la R-8 a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]