hola

SPSolidària ha inaugurat el nou Centre de Formació i Capacitació de les Dones Salma Sidi Moulay Ali que ha construït al campament de refugiats sahrauís de Tifariti, a la zona algeriana de Tindouf. Es tracta de dotar les dones joves del campament d’una formació que els pugui proporcionar un futur professional, al mateix temps que contribueixen al manteniment de la comunitat.

“Als campaments quan les noies finalitzen la Secundària s’enfronten a un futur incert i aquest centre els facilita una alternativa formativa”, segons ha explicat SPSolidària. Es tracta d’un taller de costura en el qual per torns, segons la demanda i la capacitat del centre, s’anirà ensenyant aquesta professió que entre el poble sahrauí és de tradició masculina. La gestió de l'escola serà municipal per part de l'alcaldia del campament de Tifariti, ja que també va sorgir d'una petició directa a l'ONGD local per a l'adquisició d'un parell de màquines de cosir.

El projecte, que ha constat de la reforma de l’edifici del centre i de l’adquisició de tot el material i mobiliari necessari, ha rebut la subvenció del 68% del cost de l’Ajuntament de Santa Perpètua en la darrera convocatòria d’ajuts a la cooperació internacional. El pressupost total ha estat de 16.110 euros. L'Ajuntament l'ha subvencionat amb 10.950 euros, la contrapart ha contribuït amb 3.560 euros i SPSolidària ha aportat directament 1.600 euros.

El centre formatiu de dones s'ha inaugurat ja i aquesta setmana està previst que comenci el primer curs. Cada edició tindrà vuit dones alumnes que rebran formació sobre tall i costura de dues dones que seran les docents de l'escola. Al mateix temps, dues màquines es destinaran a la producció de vestimenta de grans i petits per tal d'aconseguir els ingressos suficients per anar reposant el material fungible que vagi necessitant el centre.

La presidenta de l'ONGD local SPSolidària, Lidia Aymerich, ha explicat que l'objectiu del Centre de Formació i Capacitació de les Dones Salma Sidi Moulay Ali és ajudar a l'autonomia econòmica de dones joves del campament de refugiats sahrauís Tifariti.Aymerich ha detallat que el centre ha estat inaugurat i el primer curs s'endegarà aquesta setmana. El curs serà de tres mesos de durada i que a cada edició hi haurà vuit dones aprenents. Segons Lidia Aymerich hi ha llista d'espera per accedir a la formació.

SPSolidària ha matisat que per repondre el material necessari per al funcionament del centre, dues màquines es dedicaran també a producció per vendre material i obtenir els recursos indispensables.

L'impacte d'aquests projectes és molt gran i, a la província, ja s'han interessat per ell, segons ha apuntat Lídia Aymerich que ha recordat que el projecte va néixer de la petició de l'alcaldessa de Tifariti per a l'adquisició de dues màquines de cosir.

Des de SPSolidària es subratlla que projectes com aquest ajuden "a restaurar la dignitat que han perdut després de viure des de fa més de 40 anys en un camp de refugiats". La seva presidenta ha remarcat que els tres últims projectes d'SPSolidària als campaments han estat de codesenvolupament, els molins de gra, el centre materno infantil i ara el centre formatiu de dones s'han fet conjuntament amb sarahuís que viuen a Santa Perpètua i l'organització dels campaments.


Foto:Aquest projecte de l'ONGD local s'ha portat a terme als camps de refugiats sahrauís / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]