hola

El primer dia de funcionament de l'app de la zona vermella i zona de càrrega i descàrrega es van registrar 147 tiquets electrònics. Per tal que la ciutadania i els comerços del municipi coneguin de primera mà el funcionament d’aquesta APP, el Consistori ha convocat dues sessions informatives. La primera tindrà lloc avui a les 20 hores al Centre Cívic La Rambla, mentre que la segona se celebrarà demà, 8 de novembre, a les 19 hores al Centre Cívic La Florida.

El regidor de Via Pública i de Mobilitat, Albert Bonàs, ha explicat que el control a través de l’aplicació pretén “afavorir la rotació dels aparcaments, la dinamització del comerç local, que les persones residents disposin de més aparcament i reduir el volum de trànsit i els estacionaments indeguts davant de guals o sobre de la vorera, ja que trobar estacionament lliure serà més senzill”.

L'app permetrà consultar la informació en temps real de les places d’estacionament disponibles en aquestes zones regulades. Albert Bonàs ha afirmat que fins al mes de febrer el nou sistema conviurà amb els actuals discos horaris però des de l'Ajuntament es convida la ciutadania a provar aquest nou aplicatiu des de bon inici.

Per poder utilitzar aquest nou sistema, cal descarregar l’APP Parkunload, disponible de manera gratuïta per a dispositius iOs i Android. La persona usuària ha de registrar-se amb un número de telèfon, al qual s’envia un codi de validació per SMS. Un cop validada, ha de registrar el vehicle o els vehicles que es disposi, indicant matrícula, marca i model. També hi ha l’opció d’afegir una fotografia. Aquestes passes només s’han de realitzar una vegada.

La persona registrada que aparqui a la zona vermella/DUM haurà de tenir el bluetooth activat i obrir l’APP, que detectarà de manera automàtica l’espai on s’ha estacionat i mostrarà el temps màxim permès. A continuació, haurà de prémer ‘Iniciar estacionament’ per obtenir un tiquet digital vàlid. L’APP mostrarà el temps restant disponible i avisarà quan s’esgoti. Per últim, caldrà marcar la finalització de l’estacionament en sortir de la zona.

El regidor de Mobilitat, Transport i Via pública, Albert Bonàs, ha explicat que s'han repintat els estacionaments de zona vermella per tenir clares les zones.

Santa Perpètua disposa en el nucli urbà de 9.750 places d'aparcament i d'aquestes són 303 les places de zona vermella d’estacionament, situades als carrers de mossèn Camil Rossell, de Prat de la Riba i de Genís Sala; a les avingudes de Santiga, de mossèn Jacint Verdaguer i de l’Onze de Setembre; al passeig de la Florida; a la Rambla; a la plaça Nova, al passatge de Ramón Piró; i a l’aparcament del Supeco. L’aparcament regulat de la zona vermella funciona de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores. Les persones usuàries disposen d’un màxim de 90 minuts d’aparcament gratuït en aquests espais.

Albert Bonàs ha subratllat que la gestió d'aquesta app la farà l'Ajuntament i que permetrà dissuadir aquells conductors que actualment no fan un bon ús de les zones vermelles i donat el cas sancionar-los.

El regidor de Mobilitat i de Via Pública també ha explicat que per tal que les persones que no disposen de dispositius smartphones puguin estacionar, s’habilitarà un telèfon de contacte per activar i desactivar les places ocupades. Bonàs està convençut que molta gent gran en farà ús d'aquest aplicatiu.

L’Ajuntament ha implantat aquesta setmana un nou sistema de control d’aparcament a les places d’estacionament regulat a través d’una aplicació mòbil.


Foto: Nova senyalització d'estacionament de zona vermella a l'avinguda de l'Onze de Setembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]