hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda implanta a partir d'avui dilluns 6 de novembre un nou sistema de control d’aparcament a les places d’estacionament regulat a través d’una aplicació mòbil. El nou sistema s’aplicarà a les 303 places de zona vermella i, inicialment, a un total de 54 places de càrrega i descàrrega (DUM) de les zones més cèntriques i comercials. L’objectiu és millorar la gestió del servei, garantir i incrementar la rotació de places i afavorir l’accés al comerç local. Amb el nou aplicatiu es podrà treure gratuïtament un tiquet electrònic que substituirà els actuals rellotges i els discos horaris i alhora permetrà conèixer les places d’estacionament disponibles.

El regidor de Via Pública i de Mobilitat, Albert Bonàs, ha explicat que el control a través de l’aplicació pretén “afavorir la rotació dels aparcaments, la dinamització del comerç local, que les persones residents disposin de més aparcament i reduir el volum de trànsit i els estacionaments indeguts davant de guals o sobre de la vorera, ja que trobar estacionament lliure serà més senzill”. També ha explicat que es podrà consultar la informació en temps real de les places d’estacionament disponibles en aquestes zones regulades. L’edil ha destacat que el nou sistema conviurà durant uns mesos amb els actuals discos horaris però ha convidat a la ciutadania a provar aquest nou aplicatiu des de bon inici. Albert Bonàs ha detallat que aquesta APP funciona a d’altres municipis com Cerdanyola i Rubí amb resultats satisfactoris com ara un increment del 30% de la rotació i de la disponibilitat de places i un 50% de reducció dels estacionaments indeguts. El regidor de Mobilitat i de Via Pública també ha explicat que per tal que les persones que no disposen de dispositius smartphones puguin estacionar, s’habilitarà un telèfon de contacte per activar i desactivar les places ocupades.

Sessions informatives a la ciutadania i als comerços

Per tal que la ciutadania i els comerços del municipi coneguin de primera mà el funcionament d’aquesta APP, el Consistori ha convocat dues sessions informatives. La primera tindrà lloc el dimarts 7 de novembre a les 20 hores al Centre Cívic La Rambla, mentre que la segona se celebrarà l’endemà, 8 de novembre, a les 19 hores al Centre Cívic La Florida.

Santa Perpètua disposa d’un total de 303 places de zona vermella d’estacionament, situades als carrers de mossèn Camil Rossell, de Prat de la Riba i de Genís Sala; a les avingudes de Santiga, de mossèn Jacint Verdaguer i de l’Onze de Setembre; al passeig de la Florida; a la Rambla; a la plaça Nova, al passatge de Ramón Piró; i a l’aparcament del Supeco.

Pel que fa a les zones de càr­rega i descàrrega (DUM), el control horari amb l’aplicatiu s’implantarà inicialment a una cinquantena de places, situades al passeig de la Florida; als carrers de Lluís Companys i de Rafael de Casanova; al passatge de Ramon Piró; a les avingudes de mossèn Jacint Verdaguer, de Barcelona i de l’Onze de Setembre; a la Rambla; i a la plaça Nova.

L’aparcament regulat de la zona vermella funciona de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores. Les persones usuàries disposen d’un màxim de 90 minuts d’aparcament gratuït en aquests espais. Els diumenges, dies festius i de l’1 al 31 d’agost, l’estacionament no és regulat. Pel que fa a la zona DUM té horari regulat de dilluns a dissabte, de 8 a 20 hores. Camions, furgonetes i vehicles mixtes de dos seients i altres vehicles autoritzats poden estacionar un màxim de 30 minuts

Com funciona el nou sistema?
er poder utilitzar aquest nou sistema, cal descarregar l’APP Parkunload, disponible de manera gratuïta per a dispositius iOs i Android. La persona usuària ha de registrar-se amb un número de telèfon, al qual s’envia un codi de validació per SMS. Un cop validada, ha de registrar el vehicle o els vehicles que es disposi, indicant matrícula, marca i model. També hi ha l’opció d’afegir una fotografia. Aquestes passes només s’han de realitzar una vegada.

La persona registrada que aparqui a la zona vermella/DUM haurà de tenir el bluetooth activat i obrir l’APP, que detectarà de manera automàtica l’espai on s’ha estacionat i mostrarà el temps màxim permès. A continuació, haurà de prémer ‘Iniciar estacionament’ per obtenir un tiquet digital vàlid. L’APP mostrarà el temps restant disponible i avisarà quan s’esgoti. Per últim, caldrà marcar la finalització de l’estacionament en sortir de la zona.


Foto: Zona vermella a la plaça del mercat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]