hola

Les ONGD locals Asperpol i SPSolidària han sumat esforços en projectes a Gàmbia. Es dona la circumstància que les dues entitats tenen projectes a la mateixa zona d’aquest país. En aquesta ocasió la col·laboració va esdevenir perquè Asperpol havia aconseguit una donació de mobiliari i equipament sanitari que s’ha distribuït en centres hospitalaris, un d’ells és el de Bakaly Pa que Asperpol va rehabilitar fa uns anys i un altre és el de Jalamberegh on SPSolidària està construint ara un centre materno infantil.

Una delegació d’Asperpol ha viatjat al mes d'octubre i ha fet el lliurament del material. La presidenta d'Asperpol ONGD, Aurora Merchán, ha explicat que en un contenidor marítim a través d'un projecte subvencionat per l'Ajuntament de Polinyà van poder portar fins a Gàmbia llits, mobiliari i material sanitari i el vehicle cedit per l'Ajuntament de Santa Perpètua. Merchán ha matisat que la quantitat era tan gran que s'han pogut fer aportacions a vuit centres hospitalaris de la zona de Jarra Est.

Una dotzena de llits hospitalaris amb matalassos nous, vuit cadires i molt de material sanitari són part de l'inventari de béns aportats als centres hospitalaris de Gàmbia. Aurora Merchán ha explicat que “malgrat que sempre optem per adquirir el material allà, la donació era molt bona i d’elements que a Gàmbia són molt cars”.

La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que el material rebut està a l'espera de la finalització de la construcció del centre materno infantil que complementarà el dispensari de Jalamberegh que va construir fa 20 anys i que continua en marxa. Aymerich ha apuntat que la qualitat i el tipus de material és mols adequat per a Gàmbia i ha afirmat que “aquestes col·laboracions són la base de fer una cooperació al desenvolupament més eficient i eficaç”.


Foto: Una de les clíniques que ha rebut material sanitari / Asperpol

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]