hola

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de l’Ajuntament col·labora amb els centres de secundària del municipi amb l’organització i coordinació d’una desena de serveis comunitaris per a l’alumnat de tercer d’ESO.

Els projectes proposats per aquest curs estan relacionats amb diferents temàtiques i han estat coordinats amb diversos serveis municipals. Enguany, a més, destaquen dos projectes que parteixen de la recerca de part del propi alumnat. Per una banda, s’ha posat en marxa el servei comunitari Convivència, assetjament escolar com a resultat d’una proposta del Consell Municipal d’Adolescents. Es tracta d’un servei conjunt entre professorat i alumnat per definir el seu pla de convivència escolar, amb la col·laboració i suport del Servei d’Educació, el Centre de Recursos Pedagògics i els agents socials d’infància i adolescència.

D’altra banda, algun alumnat ja treballa en el servei comunitari Podcast de la nostra ciutat: SPM! Es tracta d’una feina de recerca social i cultural que utilitza el podcast com a canal de comunicació i s’emmarca en el lema internacional, La cultura, font de creació i aprenentatge en la Ciutat Educadora. En aquest servei comunitari participen el MTIV, Ràdio Santa Perpètua i el CREM.

Altres dels serveis comunitaris que es realitzen són Eines per l’autonomia, per a persones nouvingudes perquè puguin o tinguin més facilitat d’integrarse socialment; Ment activa per a la nostra gent gran, vinculades a la dinamització de la gent gran que s’organitzen des del servei de gent gran i la xarxa de centres cívics; Sumem amb el PAE, d’acompanyament educatiu; Colze a colze amb el sis!, servei preventiu adreçat a infants en situació de risc; Col·laborem amb la lliga fair play, amb equips de futbol de les escoles, amb l’ONG Asperpol per a la inclusió real i efectiva dels menors a través de l’esport.

Foto: Uns dels nous serveis comunitaris que s'han posat en marxa podcast de la nostra ciutat:SPM! / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]