hola

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de l’Ajuntament col·labora amb els centres de secundària del municipi amb l’organització i coordinació d’una desena de serveis comunitaris per a l’alumnat de tercer d’ESO.

Els projectes proposats per aquest curs estan relacionats amb diferents temàtiques i han estat coordinats amb diversos serveis municipals. Enguany, a més, destaquen dos projectes que parteixen de la recerca de part del propi alumnat. Per una banda, s’ha posat en marxa el servei comunitari Convivència, assetjament escolar com a resultat d’una proposta del Consell Municipal d’Adolescents. Es tracta d’un servei conjunt entre professorat i alumnat per definir el seu pla de convivència escolar, amb la col·laboració i suport del Servei d’Educació, el Centre de Recursos Pedagògics i els agents socials d’infància i adolescència.

D’altra banda, algun alumnat ja treballa en el servei comunitari Podcast de la nostra ciutat: SPM! Es tracta d’una feina de recerca social i cultural que utilitza el podcast com a canal de comunicació i s’emmarca en el lema internacional, La cultura, font de creació i aprenentatge en la Ciutat Educadora. En aquest servei comunitari participen el MTIV, Ràdio Santa Perpètua i el CREM.

Altres dels serveis comunitaris que es realitzen són Eines per l’autonomia, per a persones nouvingudes perquè puguin o tinguin més facilitat d’integrarse socialment; Ment activa per a la nostra gent gran, vinculades a la dinamització de la gent gran que s’organitzen des del servei de gent gran i la xarxa de centres cívics; Sumem amb el PAE, d’acompanyament educatiu; Colze a colze amb el sis!, servei preventiu adreçat a infants en situació de risc; Col·laborem amb la lliga fair play, amb equips de futbol de les escoles, amb l’ONG Asperpol per a la inclusió real i efectiva dels menors a través de l’esport.

Foto: Uns dels nous serveis comunitaris que s'han posat en marxa podcast de la nostra ciutat:SPM! / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]