hola

L’Oficina Municipal d’In­for­­mació a les persones Consumidores (OMIC) de Santa Perpètua de Mogoda ha obtingut uns bons resultats en els indicadors del Cercles de Comparació de la Diputació de Barcelona. Un dels aspectes destacats ha estat l’elevada assistència a activitats d’educació i sensibilització de consum realitzades als centres educatius, amb un total de 793 assistents als diferents tallers i activitats realitzades a escoles i instituts. La xifra està per sobre de la mitjana dels municipis de la província de la mateixa dimensió. La Gimcana del Consum, adreçada a segon de Primària, és una de les més valorades, segons ha explicat el regidor de Consum, Marçal Solà.

El document també detalla que el 57% de les reclamacions gestionades per l’OMIC s’han tancat amb un resultat favorable a les persones consumidores, i s’han arribat a recuperar uns 39.000 euros en total. Els casos relacionats amb els subministraments bàsics són els primers, amb un 33,4% del total, i esdevenen les reclamacions de resolució més lenta, amb un temps mitjà de tramitació de 52 dies. El regidor s’ha mostrat satisfet per les dades recollides en els Cercles, on també s’apunta que l’OMIC rep una nota de nou sobre deu per part de les persones usuàries. Solà ha recordat que el servei continua apostant per una atenció presencial, amb un 67% de les consultes ateses, que el situa per sobre de la mitjana provincial.

L’estudi recull el pressupost destinat a Consum pel Consistori l’any 2022, que se situa en 86.379 euros, uns 3,33 euros per habitant. Aquest ha anat en augment durant els darrers anys i demostra l’aposta municipal per aquest servei, segons ha destacat el regidor.

Els Cercles de la Diputació de Barcelona són un mètode intermunicipal de treball que permeten comparar i avaluar indicadors sobre la gestió i la prestació del servei per oferir oportunitats de millora.


Foto: Imatge d'arxiu de l'OMIC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]