hola

Les regidories d’Infància i adolescència i Joventut estan preparant el projecte de pressupostos participatius joves Fènix. Es tracta d’un exercici de democràcia directa per tal que les joves puguin participar sobre quines accions, activitats i projectes es duen a terme al municipi.

L’objectiu és crear un mecanisme perquè el jovent d’entre 14 i 17 anys siguin les protagonistes decidint sobre la vida social del municipi. Per això es destina una partida inicial de 5.000 euros anuals per pressupostos d’activitats i un acompanyament a aquelles propostes que surtin escollides. En breu, aquesta franja de població rebrà a casa una carta amb l'explicació del procés per tal que puguin participar aportant idees.

Amb aquest projecte també s'intenta conèixer de primera mà quines són les necessitats i les mancances que troben i així "poder fer una programació a mida", segons ha explicat la regidora de Joventut, Tamar Zamora, que ha convidat a tota la gent jove de Santa Perpètua a "sumar-se i debatre amb altres joves sobre projectes que poden millorar la seva vida".

El col·lectiu de 14 a 17 anys a Santa Perpètua sumen més de 1.300 persones i des de l'Ajuntament es vol que siguin partícips d'un "espai privilegiat d'oci alternatiu", segons ha apuntat la regidora d'Infància i adolescència, Ana Bajo, que ha puntualitzat que "volem que siguin els iniciadors d'aquest espai alternatiu d'adolescents i joves i defineixin els seus usos en un espai que serà seu".

Un dels punts destacats que inclou el projecte Fènix és la necessitat d'un canvi a La Promotora. Ana Bajo ha afirmat que "els i les joves s'han de creure que aquest espai és seu". La idea és canviar la visió actual que tenen sobre els usos pautats d'espais d'estudi i de joves en situació de risc de vulnerabilitat. "Volem que totes les persones adolescents i joves es sentin cridats a fer seva La Promotora" ha insistit Ana Bajo.

El projecte Fènix es diu així perquè es pretén que sigui un ressorgir d'un nou espai per al col·lectiu d'adolescents i joves d'entre 14 i 17 anys i que siguin elles mateixes les que elaborin un llistat d'activitats i accions que vulguin desenvolupar. Durant tot el procès estaran acompanyats dels educadors de La Promotora i les propostes poden arribar de manera individual o grupal.

Per tal de fer-los partícips, la comunicació d'aquest projecte seguirà un llenguatge juvenil i uns formats que siguin atractius per aquest col·lectiu, sobretot a través de les xarxes socials de que disposa l'Ajuntament de Santa Perpètua. La regidora de Joventut, Tamar Zamora, ha convidat a les joves "a compartir les imatges i stickers que aniran apareixent per fer arribar el projecte a la majoria de les joves".


Foto: Presentació del projecte Fènix durant la Fira de Comerç / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]