hola

Les regidories d’Infància i adolescència i Joventut estan preparant el projecte de pressupostos participatius joves Fènix. Es tracta d’un exercici de democràcia directa per tal que les joves puguin participar sobre quines accions, activitats i projectes es duen a terme al municipi.

L’objectiu és crear un mecanisme perquè el jovent d’entre 14 i 17 anys siguin les protagonistes decidint sobre la vida social del municipi. Per això es destina una partida inicial de 5.000 euros anuals per pressupostos d’activitats i un acompanyament a aquelles propostes que surtin escollides. En breu, aquesta franja de població rebrà a casa una carta amb l'explicació del procés per tal que puguin participar aportant idees.

Amb aquest projecte també s'intenta conèixer de primera mà quines són les necessitats i les mancances que troben i així "poder fer una programació a mida", segons ha explicat la regidora de Joventut, Tamar Zamora, que ha convidat a tota la gent jove de Santa Perpètua a "sumar-se i debatre amb altres joves sobre projectes que poden millorar la seva vida".

El col·lectiu de 14 a 17 anys a Santa Perpètua sumen més de 1.300 persones i des de l'Ajuntament es vol que siguin partícips d'un "espai privilegiat d'oci alternatiu", segons ha apuntat la regidora d'Infància i adolescència, Ana Bajo, que ha puntualitzat que "volem que siguin els iniciadors d'aquest espai alternatiu d'adolescents i joves i defineixin els seus usos en un espai que serà seu".

Un dels punts destacats que inclou el projecte Fènix és la necessitat d'un canvi a La Promotora. Ana Bajo ha afirmat que "els i les joves s'han de creure que aquest espai és seu". La idea és canviar la visió actual que tenen sobre els usos pautats d'espais d'estudi i de joves en situació de risc de vulnerabilitat. "Volem que totes les persones adolescents i joves es sentin cridats a fer seva La Promotora" ha insistit Ana Bajo.

El projecte Fènix es diu així perquè es pretén que sigui un ressorgir d'un nou espai per al col·lectiu d'adolescents i joves d'entre 14 i 17 anys i que siguin elles mateixes les que elaborin un llistat d'activitats i accions que vulguin desenvolupar. Durant tot el procès estaran acompanyats dels educadors de La Promotora i les propostes poden arribar de manera individual o grupal.

Per tal de fer-los partícips, la comunicació d'aquest projecte seguirà un llenguatge juvenil i uns formats que siguin atractius per aquest col·lectiu, sobretot a través de les xarxes socials de que disposa l'Ajuntament de Santa Perpètua. La regidora de Joventut, Tamar Zamora, ha convidat a les joves "a compartir les imatges i stickers que aniran apareixent per fer arribar el projecte a la majoria de les joves".


Foto: Presentació del projecte Fènix durant la Fira de Comerç / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]