hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua es suma a la commemoració del Dia Internacional del Dol perinatal, gestacional i neonatal que s'ha celebrat aquest 15 d'octubre. El consistori vol mostrar així la seva solidaritat amb les famílies que pateixen aquest tipus de pèrdues i visibilitzar aquestes situacions. A més està treballant per instal·lar un espai de memòria i record en el recinte del Cementiri Municipal.

La mort és un procés natural i el dolor que comporta també, però viure la mort d'un fill és un fet antinatural i suposa un fort impacte emocional i mental. A més, l'entorn no acostuma a estar preparat per acompanyar aquest dol perquè encara avui es considera un tema tabú. El dol per la mort d'un fill o filla en qualsevol moment de l'embaràs o amb poc dies de vida és un fet vital dolorós i sovint silenciat que afecta moltes dones i moltes famílies. En els darrers anys, la societat ha pres consciència de les conseqüències psicològiques d’aquesta experiència traumàtica i emergeix la necessitat de fer un acompanyament emocional a la família perquè pugui elaborar la pèrdua, a vegades menystinguda, i guardar-ne un record menys dolorós.

En el cas de dol perinatal, gestacional i neonatal és aconsellable buscar un professional especialitzat amb qui parlar del què es necessita com a família, que validi els pensaments legítims que es tenen i que ajudin a processar les vivències emocionals personals i de parella més difícils per tal d'evitar seqüeles posteriors.


Foto: Santa Perpètua s'ha sumat a aquesta commemoració /

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]