hola

 

Pere Bufí i Pérez, el primer alcalde de la democràcia a Santa Perpètua, ha mort aquest dimecres als 72 anys. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha decretat tres dies de dol oficial, amb les banderes a mig pal a la Casa de la Vila i un crespó negre al balcó. Nascut a Santa Perpètua el 12 de juliol de 1951, Bufí va ser alcalde del municipi entre abril de 1979 i juny de 2002 sota les sigles del PSUC,Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) i ICV.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que "lamentem molt la mort del que va ser el nostre alcalde durant 23 anys i traslladem a la família i amistats el nostre més sentit condol, en nom de tota la Corporació". L'edil ha expressat que "hem decretat tres dies de dol al nostre municipi en homenatge a la persona que va encapçalar el primer Consistori democràtic i que durant molts anys va liderar la transformació de Santa Perpètua". 

Bufí va guanyar sis eleccions municipals, quatre d'elles amb majoria absoluta. El 21 de juny de 2002 va deixar el càrrec i a l'acte de comiat va manifestar que "ha estat un honor ostentar la màxima representació de tots els perpetuencs i perpetuenques durant aquesta llarga etapa de 23 anys".Abans de ser elegit alcalde, era responsable de manteniment en una empresa de teixits, Puig Artola on va prendre consciència del món obrer i on es va iniciar en el sindicalisme. Va entrar a militar en el PSUC durant els anys de la dictadura franquista i va ser fundador de CCOO a Santa Perpètua, segons recordava el CREM en la I Jornada sobre la Transició política a Santa Perpètua de Mogoda. En una entrevista realitzada per l'entitat local, Bufí destacava dels seus primers mandats la creació de l'escola bressol Can Folguera, el Casal d'Avis, el CAP i el desviament de la B-140 així com l'ampliació del carrer de Sant Isidre (antiga carretera de Sabadell) sense una sola expropiació, amb acords mutus i "em sento orgullós perquè els he signat un a un personalment amb gent històrica d’aquest poble i perquè van servir per acabar amb uns problemes molt greus provocats per aquesta carretera".

La familia agraeix a Santa Perpètua les mostres de suport

La família de Pere Bufí agraeix totes les mostres de suport rebudes des del municipi de Santa Perpètua en aquests moments de dol. A més, vol destacar "la passió i la implicació de Pere Bufí amb el seu poble, que tant estimava i on ha viscut fins els seus últims dies".

La família ha volgut recordar també la dedicació de Bufí des que va ser elegit com a primer alcalde de la democràcia "així com la seva entrega per al benefici de tots els perpetuencs i perpetuenques".

La vetlla serà dema dijous 12 d'octubre d'11 a 20 h al Tanatori de Santa Perpètua. La cerimònia tindrà lloc al mateix tanatori divendres 13 d'octubre a les 11 h.


Pere Bufí, durant la constitució del segon Ajuntament democràtic 1983-1987 / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]