hola

L'Equip d'Atenció Primària de Santa Perpètua amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública organitza l’activitat Parlem de salut mental i la projecció del documental Buscant la sortida. La proposta s’emmarca en els actes amb motiu del Dia de la Salut Mental, que es commemora el 10 d’octubre. L’activitat tindrà lloc avui a les 18 hores al Centre Cívic Can Folguera. La referent de benestar emocional de l'EAP, Carla Doblado dinamitzarà el debat.

La xerrada i la projecció del documental s’adreça a joves i famílies. El documental Buscant la sortida, del programa de la televisió pública de Catalunya, 30 minuts, posa el focus en l’agreujament de la salut mental en joves i adolescents amb els propis joves com a protagonistes. El documental posarà de manifest els seus trastorns o malalties invisibles però doloroses.

Per la seva part, la Taula Vallesana de la Salut Mental i Addicions (TVSMiA) ha elaborat una programació d’activitats per la sensibilització de la societat i visibilització de les persones amb problemes de salut mental sota el lema “En aquest viatge girem tots”. La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Santa Perpètua en forma part. Una de les activitats del programa que anirà fins al novembre és l'exposició Il·lusions que es pot veure a l'Espai 2 de la Granja fins al 22 d'octubre. Aquesta és una mostra del taller de pintura del Club Social La Llum, un servei social especialitzat que acompanya a persones amb problemàtica de salut mental, per millorar el seu benestar, mitjançant l’ocupació significativa del seu temps, a través de diferents activitats d’oci.

D’altra banda, la Biblioteca municipal Josep Jardí també per commemorar el Dia Mundial de la salut mental ha preparat fins al 16 d’octubre una exposició bibliogràfica sobre Malalties mentals en primera persona. Es tracta d’un recull de títols amb relats de persones que han patit alguna malaltia mental: esquizofrènia, bipolaritat, depressió, autisme, anorèxia, bulímia, TOC, Alzheimer. L’exposició es pot visitar a la planta d’adults fins al 16 d’octubre.

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha matisat que aquest és el segon any que es fa un acte commemoratiu del Dia de la Salut Mental a Santa Perpètua, impulsat pel Pla Local de Salut.

Gómez ha recordat que després de la pandèmia han sorgit molts més problemes de salut mental dels què es diagnosticaven perquè la situació els ha agreujat. La regidora de Salut Pública ha apuntat que això ha provocat que des de l'Estat s'està movent fitxa per dotar els equips de professionals i poder atendre més ciutadania. Un exemple és que als CAP ara hi ha aquesta figura de referent de benestar emocional que a Santa Perpètua és la Carla Doblado.

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha expressat que "hem de trencar estigmes i tabús i dir-li a les persones que necessiten una visita psicològica que igual que és igual de natural que anar al traumatòleg quan ens trenquem un ós".


Foto: Imatge del documental Buscant la sortida / Buscant la sortida

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Es lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns
13 Jun 2024 11:17 - RedaccióEs lliuren els diplomes dels programes Faig i Experimenta a l'alumnat de l'INS Rovira-Forns

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d’Educació , Ana Bajo, han lliurat [ ... ]

El CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere
13 Jun 2024 12:13 - RedaccióEl CIM fa propostes per lluitar contra els estereotips de gènere

El Consell Infantil Municipal (CIM) declara al Ple que és necessari promoure una societat més inclusiva [ ... ]

Aquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua
13 Jun 2024 11:58 - RedaccióAquest divendres, nova edició del Línia directa amb l'alcaldessa a Ràdio Santa Perpètua

Ràdio Santa Perpètua emetrà el divendres 14 de juny a les 9.30 h una nova edició del programa Línia [ ... ]