hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut a una activista de la Fundació Huellas de Cuba que acompanyada del president de l'ONGD Alkaria ha volgut agrair el compromís i la solidaritat de Santa Perpètua amb el poble de Cuba.

En la darrera convocatòria d'ajuts a la cooperació internacional, el Consistori va concedir una subvenció de 20.026,17 euros a Alkaria per al projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba. Es tracta de la segona fase de la rehabilitació d'un edifici que ja va subvencionar al 2021 l'Ajuntament de Santa Perpètua. La primera fase, l'Ajuntament la va subvencionar amb 17.000 euros. Aquest projecte ha incorporat també una recollida i enviament de material sanitari i vacunes coincidint amb la Covid-19 i el bloqueig al qual està sotmesa la illa a través de l'entitat Mollet amb Cuba. En aquest cas, l'Ajuntament va cedir un espai d'una nau municipal per emmagatzemar el material fins al seu enviament.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha explicat que el consistori ha subvencionat el projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba durant dos anys seguits. Hernández considera que al marge de la rehabilitació de l'edifici, aquest és un projecte "amb alt valor afegit perquè té especial sensibilitat amb els adults majors".

L'edil ha recordat que vinculat a aquest projecte, al 2022 es va desenvolupar “Toneladas de Solidaridad contra el Bloqueo a Cuba”, que impulsava el Movimiento Estatal de Solidaridad con Cuba (MESC). Alkaria i Mollet amb Cuba es van afegir i l'Ajuntament de Santa Perpètua va cedir un espai per poder emmagatzemar el material sanitari recollit i des d'aquí es va carregar el contenidor que va viatjar a Cuba. Sergi Hernández ha expressat que la representant de la fundació cubana Huellas, Johanna Jová, va voler agrair a l'Ajuntament de Santa Perpètua que continuï apostant per la solidaritat amb Cuba malgrat la situació de bloqueig internacional que pateix la illa.


Foto: Representants municipals amb l'activista i el president d'Alkaria / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]