hola

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels Drets Humans. Aquest va ser l'acte central de la Setmana de la Gent Gran que es va desenvolupar entre el 25 i el 29 de setembre amb motiu del Dia Mundial de la Gent Gran que es commemora l'1 d'octubre.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar que l'Homenatge estrenava espai: la Porxada dels drets Humans, "una gran instal·lació fotovoltaica per produir energia neta, a la que també hem volgut donar un ús social i cultural, un nou equipament per a la realització d'activitats i esdeveniments de tot tipus, com aquesta festa" L'alcaldessa va indicar que l'homenatge "és molt especial i és el reconeixement a la nostra gent gran i expressa el profund respecte que ens mereixeu tots i totes vosaltres". Isabel Garcia també va agrair i reconèixer el treball que realitzat les entitats i la Regidoria de la Gent Gran que tenen una presència destacada en l'agenda social i cultural de la ciutat.

La regidora de Gent Gran, Ana Bajo, va recordar que durant la Setmana de la gent Gran es va poder gaudir d'activitats lúdiques, festives, culturals i passejades a paratges històrics i culturals que arriben al seu colofó amb el tradicional berenar, "una de les festes més antigues de la ciutat que ha anat adaptant-se als temps". La regidora també va manifestar que Santa Perpetua treballa "perquè la nostra gent gran formi part de la nostra societat, activa i associativa de cura i d'escolta".

La presidenta del Club Edad de Oro, Maria Àngels Ibarzo. el president de l'Agrupació de Pensionistes i Jubilats, Josep Lluís Llàcer i la presidenta de l'Associació de la Gent Gran del Casal Cívic, Elena Maristany, van donar lectura al manifest del Dia Internacional de la Gent Gran que versava sobre els drets humans.El manifest destaca la necessitat de crear pactes intergeneracionals i que "el dret a un envelliment digne passa per actuar i vetllar perquè estiguin coberts tost els drets vitals en totes les etapes de la vida". També expressa que cal impulsar des de totes les administracions públiques, "polítiques que posin al centre la vida de la gent" i que cal combatre l'aïllament i la soledat no desitjada I per últim, que "l'envelliment digne es comenci a treballar des que naixem".

L'acte d'homenatge a la Gent Gran també va comptar amb la intervenció d'Angel Climent que va donar lectura a un text escrit per ell mateix sobre fer-se gran i l'envelliment titulat ¿Qué es la vejez?. Els 800 assistents van poder gaudir d'un berenar i ball i van rebre un obsequi.

Foto: L'acte es va celebrar a la Porxada dels Drets Humas / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]