hola

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals (LPDBA). La nova llei incorpora canvis que afecten els propietaris d'animals de companyia. Entre les novetats destaquen l'obligació dels propietaris de gossos de contractar una assegurança per cobrir els possibles danys que els seus animals puguin causar i es requereix també un curs de formació de tinença responsable d'animals. Aquests canvis però s'han de desenvolupar a través d'un Reglament i per tant encara no entraran en vigor, segons ha recordat l'Ajuntament de Santa Perpètua a través d'un ban que ha fet públic avui.

L'Ajuntament recorda que la nova llei 7/2023 de 28 de març és la nova normativa bàsica estatal en matèria de protecció animal i en relació a les obligacions regulades aquestes requereixen d’un desenvolupament reglamentari, pel que seran aplicables una vegada entri en vigor el citat reglament. Per tant, "a partir d'avui i fins que no entri en vigor el reglament que reguli la nova Llei 7/2023, continuarà en vigor l’ordenança reguladora de la tinença d’animals al municipi de Santa Perpètua de Mogoda, publicada al BOPB en data 18 de maig de 2015, en tot allò que no contradigui la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals.

La regidora de Benestar Animal, Laura Sànchez, ha indicat que la nova llei entra "a mig gas" ja que manca el Reglament i tant l'assegurança de l'animal com el curs de formació als propietaris estan "en l'aire". Sànchez ha destacat les principals novetats de la nova llei de benestar animal com ara no deixar sol als gossos més de 24 hores o habitualment en balcons, patis o vehicles i també ha indicat que no hi ha canvis significatius referents als gossos potencialment perillosos.

Sobre les regulacions existents que requereixen que els gossos vagin lligats, que les mascotes portin microxip i que estiguin censades, així com l'obligació dels posseïdors de recollir-ne els excrements, continuen vigents.La regidora de Benestar Animal ha anunciat que "en breu" s'adaptarà l'ordenança de tinença responsable d'animals a la nova llei. 

L’objectiu de la nova llei és protegir els drets i el benestar dels animals de companyia i silvestres en captivitat, regulant i controlant la seva tinença i lluitant contra l’abandonament i el maltractament, a la vegada que es promou l’adopció i la tinència responsable.


Foto: La nova llei ha entrat avui en vigor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]