hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha dut a terme aquest estiu un programa de Control de Plagues a la via pública i als equipaments municipals. Gairebé s’han realitzat una setantena d’actuacions, majoritàriament contra les paneroles, segons ha informat la Regidoria de Salut Pública, que ha explicat que aquest estiu s’ha registrat un augment de paneroles a causa de la sequera persistent, la calor i la humitat.

El serveis municipals de Salut Pública i de Manteniment i el Consorci Tordera-Besòs van realitzar una desinsectació de xoc entre el 10 i el 24 de juliol. Les Brigades Municipals i el Consorci Besòs Tordera van netejar a fons el clavegueram amb aigua a pressió a un gran nombre de carrers del municipi on hi havia presència de paneroles. Els barris més afectats han estat Can Folguera, Can Taió i Mas Costa. Les actuacions es van fer a la xarxa de clavegueram públic, als carrers interiors i privats d’algunes comunitats de Mas Costa, aquestes actuacions a càrrec de la Comunitat de propietaris. Després de les higienitzacions i neteges, es va efectuar el tractament plaguicida corresponent.

També s’han realitzat actuacions contra rosegadors i s’han instal·lat papereres trampes, com a reforç, en punts estratègics del municipi, on hi ha més activitat. Per evitar la proliferació del mosquit tigre es va fer tractament als embornals del municipi abans de l’inici de la calor.

La Regidoria de Salut Pública recomana per a la prevenció de paneroles en edificis posar barreres físiques, tapar possibles esquerdes, posar reixetes metàl·liques als desguassos dels patis i baixar les escombraries sovint. Per evitar rosegadors evitar deixar restes de qualsevol tipus d’aliment, i per al mosquit tigre, no deixar aigua estancada als patis, jardineres o recipients.


Foto: Campanya de neteja de clavegueram contra les paneroles aquest estiiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera
30 Maig 2024 09:58 - RedaccióProposta de millora de la mobilitat en la rotonda de Can Sirera

La Direcció General d’Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya [ ... ]

Una alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar
30 Maig 2024 10:04 - RedaccióUna alumna de l'Escola Barcanova guardonada en els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

L'alumna de l'Escola Barcanova Angelica Pérez Ortega ha guanyat un dels premis de la 43a edició del [ ... ]

L'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas
28 Maig 2024 15:06 - RedaccióL'Ajuntament convoca aquest dijous un minut de silenci en memòria del perpetuenc Toni Espadas

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dijous 30 de maig un minut de silenci per [ ... ]