hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha dut a terme aquest estiu un programa de Control de Plagues a la via pública i als equipaments municipals. Gairebé s’han realitzat una setantena d’actuacions, majoritàriament contra les paneroles, segons ha informat la Regidoria de Salut Pública, que ha explicat que aquest estiu s’ha registrat un augment de paneroles a causa de la sequera persistent, la calor i la humitat.

El serveis municipals de Salut Pública i de Manteniment i el Consorci Tordera-Besòs van realitzar una desinsectació de xoc entre el 10 i el 24 de juliol. Les Brigades Municipals i el Consorci Besòs Tordera van netejar a fons el clavegueram amb aigua a pressió a un gran nombre de carrers del municipi on hi havia presència de paneroles. Els barris més afectats han estat Can Folguera, Can Taió i Mas Costa. Les actuacions es van fer a la xarxa de clavegueram públic, als carrers interiors i privats d’algunes comunitats de Mas Costa, aquestes actuacions a càrrec de la Comunitat de propietaris. Després de les higienitzacions i neteges, es va efectuar el tractament plaguicida corresponent.

També s’han realitzat actuacions contra rosegadors i s’han instal·lat papereres trampes, com a reforç, en punts estratègics del municipi, on hi ha més activitat. Per evitar la proliferació del mosquit tigre es va fer tractament als embornals del municipi abans de l’inici de la calor.

La Regidoria de Salut Pública recomana per a la prevenció de paneroles en edificis posar barreres físiques, tapar possibles esquerdes, posar reixetes metàl·liques als desguassos dels patis i baixar les escombraries sovint. Per evitar rosegadors evitar deixar restes de qualsevol tipus d’aliment, i per al mosquit tigre, no deixar aigua estancada als patis, jardineres o recipients.


Foto: Campanya de neteja de clavegueram contra les paneroles aquest estiiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]