hola

El Punt de Voluntariat ha obert aquesta setmana el termini d'inscripció per participar al Programa de Mentoria Social. El punt busca persones mentores de 25 anys o més, que dominin el català/castellà i tinguin un bon coneixement del municipi. Ser mentor o mentora suposa realitzar un acompanyament a una persona migrada per ajudar-la a assolir la plena autonomia i el seu benestar emocional.

Per aconseguir-ho, es posa en contacte a aquestes persones migrades amb persones autòctones de Santa Perpètua (o que portin ja temps vivint-hi), treballant aspectes com la pràctica de l'idioma (català/castellà), el coneixement del poble i els serveis públics, així com el suport en la cerca de feina. La participació en aquest programa aporta molts beneficis personals i emocionals a ambdues parts, segons destaca el Punt de Voluntariat. La mentoria és grupal i es faran grups d'entre dues i cinc persones mentores (que ja tinguin certa relació prèvia) per mentoritzar a cadascuna de les persones migrades.

Abans d'entrar en contacte amb la persona migrada, els participants rebran una formació inicial sobre com funcionarà el programa, i disposaran d'un suport tècnic durant el temps que duri aquesta relació, generalment entre 8 i 12 mesos. Les persones mentores s'han de comprometre a dedicar entre dos i quatre hores setmanals al programa, repartint-se aquesta dedicació entre les diferents persones del grup.

El Punt de Voluntariat assenyala que també és interessant que les persones que vulguin ser mentores tinguin coneixement d'altres idiomes, així com tenir experiència associativa, conèixer la realitat dels països d'origen o inclús haver viscut un procés migratori, però en cap cas són requisits imprescindibles. Les persones interessades poden demanar més informació al 93 574 37 21 o al correu puntvoluntariat@staperpetua.cat

Foto: El programa Mentoria té per objectiu afavorir la integració de les persones migrades / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]