hola

La Generalitat de Catalunya ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules a causa de la intrusió de pols africana a Santa Perpètua i a la quarantena de municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de l’Ambient Atmosfèric.

En un comunicat, assenyala que la mitjana diària dels nivells de PM10 d’ahir han estat superiors al valor de 50 μg/m³ en més d'una estació de mesurament de la ZPE. També indica que tot i que la previsió a 24 hores és que la intrusió de pols africana es retiri cap a l’est del territori, encara es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d'avui.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

En aquests avisos, es recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit; utilitzar el transport públic en la mesura del possible; reduir els desplaçaments amb vehicle privat; utilitzar el cotxe compartit; regular la climatització de les llars, entre d'altres.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha recordat que el bus urbà és gratuït fins a aquest divendres dia 22 de setembre amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat i ha convidat a la ciutadania a fer servir aquest mitjà de transport públic en els trajectes que no pugui fer a peu pel municipi.


Foto: Per reduir la contaminació es recomana en la mesura del possible reduir els desplaçaments amb vehicle pivat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]