hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà entre el 9 d'octubre i el 6 de novembre el termini per presentar sol·licituds a la nova convocatòria de subvencions per a la instal·lació d’ascensors, millora de l’accessibilitat i rehabilitació d’edificis residencials al municipi. El Consistori va aprovar a finals de juliol les bases per a la concessió d’aquest nou paquet d’ajuts. Aquest és un dels principals eixos del mandat 2023-2027 segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, i vol donar resposta a la preocupació social per millorar les condicions d’habitabilitat i accessibilitat en els edificis d’habitatges.

L’edil ha explicat que, "la ciutadania interessada en aquests ajuts pot anar preparant tota la documentació necessària per tal de poder concórrer a la convocatòria quan l’obrim”, ha detallat Hernández que ha informat que podran ser beneficiàries d’aquestes subvencions les comunitats de propietaris plurifamiliars i les propietats d’habitatges unifamiliars. El regidor d’Habitatge ha manifestat que en aquesta convocatòria el Consistori destinarà un total 100.000 euros i ha especificat que la subvenció serà del 20% de les actuacions subvencionables, amb aplicació d’algunes limitacions associades al nombre d’habitatges dels edificis o la tipologia d’habitatge.

Les bases detallen dues línies d’actuacions subvencionables. La línia 1, relativa a la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors, inclou: les primeres instal·lacions d’ascensors, incloent-hi les obres que siguin indispensables per a l’actuació com ara la demolició i nova execució d’escales; també aquelles obres o instal·lacions que suposin una millora en les condicions d’accessibilitat dels edificis i dels seus accessos, com ara la supressió de graons, la formació de rampes, la instal·lació de baranes, etc.; i la instal·lació o adequació a la normativa vigent d’elements d’informació o d’avís, com senyals lluminosos o sonors que permetin l’orientació en l’ús d’escales i ascensors. Pel que fa a la línia 2, dedicada al foment de la rehabilitació edificatòria d’edificis residencials, es consideren subvencionables les obres de conservació dels edificis unifamiliars i plurifamiliars que disposin d’un Informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (IITE), que qualifiqui les deficiències detectades com a importants, greus o molt greus, segons el document. Són subvencionables les obres relatives a l’estat de conservació de les cobertes, terrats, façanes, mitgeres, patis dels edificis, cantells de balcons i voladissos; les instal·lacions d’electricitat, fontaneria i sanejament de l’edifici que poden representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones; i les obres relatives a l’estat de conservació de fonaments i estructures horitzontal i vertical. La informació de la convocatòria es pot consultar al web municipal staperpetua.cat.

Foto: Es destinaran 100.000 euros a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]