hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà entre el 9 d'octubre i el 6 de novembre el termini per presentar sol·licituds a la nova convocatòria de subvencions per a la instal·lació d’ascensors, millora de l’accessibilitat i rehabilitació d’edificis residencials al municipi. El Consistori va aprovar a finals de juliol les bases per a la concessió d’aquest nou paquet d’ajuts. Aquest és un dels principals eixos del mandat 2023-2027 segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, i vol donar resposta a la preocupació social per millorar les condicions d’habitabilitat i accessibilitat en els edificis d’habitatges.

L’edil ha explicat que, "la ciutadania interessada en aquests ajuts pot anar preparant tota la documentació necessària per tal de poder concórrer a la convocatòria quan l’obrim”, ha detallat Hernández que ha informat que podran ser beneficiàries d’aquestes subvencions les comunitats de propietaris plurifamiliars i les propietats d’habitatges unifamiliars. El regidor d’Habitatge ha manifestat que en aquesta convocatòria el Consistori destinarà un total 100.000 euros i ha especificat que la subvenció serà del 20% de les actuacions subvencionables, amb aplicació d’algunes limitacions associades al nombre d’habitatges dels edificis o la tipologia d’habitatge.

Les bases detallen dues línies d’actuacions subvencionables. La línia 1, relativa a la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors, inclou: les primeres instal·lacions d’ascensors, incloent-hi les obres que siguin indispensables per a l’actuació com ara la demolició i nova execució d’escales; també aquelles obres o instal·lacions que suposin una millora en les condicions d’accessibilitat dels edificis i dels seus accessos, com ara la supressió de graons, la formació de rampes, la instal·lació de baranes, etc.; i la instal·lació o adequació a la normativa vigent d’elements d’informació o d’avís, com senyals lluminosos o sonors que permetin l’orientació en l’ús d’escales i ascensors. Pel que fa a la línia 2, dedicada al foment de la rehabilitació edificatòria d’edificis residencials, es consideren subvencionables les obres de conservació dels edificis unifamiliars i plurifamiliars que disposin d’un Informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (IITE), que qualifiqui les deficiències detectades com a importants, greus o molt greus, segons el document. Són subvencionables les obres relatives a l’estat de conservació de les cobertes, terrats, façanes, mitgeres, patis dels edificis, cantells de balcons i voladissos; les instal·lacions d’electricitat, fontaneria i sanejament de l’edifici que poden representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones; i les obres relatives a l’estat de conservació de fonaments i estructures horitzontal i vertical. La informació de la convocatòria es pot consultar al web municipal staperpetua.cat.

Foto: Es destinaran 100.000 euros a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]

La Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial
21 Jun 2024 09:06 - RedaccióLa Corporació dona el seu suport als malalts d’ELA en el Dia Mundial

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’adhereix avui divendres 21 de juny a la campanya Fes [ ... ]