hola

La Generalitat de Catalunya farà aquest dijous 14 de setembre una prova del sistema d’alertes a telèfons mòbils que afectarà Santa Perpètua de Mogoda i l’àrea de Barcelona. Aquesta acció consistirà en l’enviament de missatges de text emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona d’emergència. Aquesta nova eina respon a una normativa europea i té per objectiu donar a la població les instruccions a seguir per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. El missatges s’identificaran com Alerta de Protecció Civil o Alerta de presidència i emetran un so fort i estrident. Es mantindrà a pantalla fins que la persona receptora prengui el botó ‘acceptar’ o ‘d’acord’.

Rebran les alertes les persones usuàriers de telèfons mòbils que tinguin la versió 11 o superior d’Android o la versió 15.6 o superior d’iOs. Els dispositius amb sistemes operatius anteriors, poden configurar els seus aparells per rebre aquestes comunicacions. La Generalitat ha publicat el tutorial Com configurar els mòbils per rebre alertes de protecció civil que mostra pas a pas com activar l’ opció.
Un cop es faci aquesta prova, es rebrà l’enllaç a una enquesta. Omplir-la és molt important perquè Protecció Civil pugui fer l’avaluació de com ha funcionat aquesta prova i realitzar les modificacions que siguin pertinents.

Segons anuncia la Generalitat, al Vallès Occidental l'alerta està prevista que soni a les 12 h. En el cas de Santa Perpètua de Mogoda, amb la proximitat al Vallès Oriental, podria donar-se el cas que en alguns barris, com La Florida, l'alerta arribi als mòbils a les 10 h.


Foto: Imatge d'una prova del sistema d'alertes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran
02 Oct 2023 10:22 - RedaccióGairebé 800 persones assisteixen al 83è Homenatge a la Gent Gran

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels [ ... ]

L'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal
29 Set 2023 12:03 - RedaccióL'Ajuntament publica un ban amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de benestar animal

Avui divendres 29 de setembre entra en vigor la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals [ ... ]

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]