hola

Avui 7 de setembre comença el període d’adaptació-familiarització a les Escoles Bressol Municipals que continuarà demà i dimarts vinent mentre que l’inici del curs amb l’horari habitual s'endegarà el dimecres 13 de setembre. Aquest any estan matriculats 240 infants. L’Escola Bressol Can Folguera compta amb 82 alumnes distribuïts en set grups; El Pins, 98 amb vuit grups i L’Espiga, 60 alumnes i cinc grups.

Aquest és el segon curs que I2 és gratuït per a les famílies. Aquest curs s’han registrat 142 matriculacions en aquesta franja d’edat. El curs comença també amb el reglament de les escoles bressol recentment modificat amb el canvi de nomenclatura pel que fa a l’adaptació de l’alumnat, que passa a dir-se familiarització amb la possibilitat que les famílies i el centre puguin acordar la millor manera que l’infant es familiaritzi amb la seva estada a l’escola bressol. A més, el reglament també incorpora que a les escoles hi hagi un espai adaptat per a l’alletament matern.

Ahir es va iniciar el curs a segon cicle d'Infantil, Primària i ESO amb un total de 2.132 infants d’Infantil i Primària i 1.441 alumnes de l’ESO. Han iniciat el curs d’Infantil 3 anys (I3) un total de 181 alumnes i 1r de l'ESO 323 nois i noies.

El curs comença a Primària i Secundària amb obres pendents i sense acabar

La regidora d'Educació, Ana Bajo, ha subratllat que "el curs ha començat amb normalitat i amb tot el professorat als centres", però ha lamentat que "el curs s'ha iniciat amb obres sense acabar en un centre i amb obres sense començar en un altre". Els treballs a l'Escola Santa Perpètua consisteixen en la reconstrucció del mur exterior del carrer de Salvador Espriu, la construcció d’un lavabo adaptat a la planta baixa de l’edifici i la instal·lació d’una rampa metàl·lica des de l’escola fins al gimnàs que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Les obres, a càrrec de la Generalitat, van començar al juliol i haurien d'haver estat finalitzades abans de l'inici del curs. Ana Bajo ha expressat el seu malestar i que "l'Ajuntament protestarà a Serveis Territorials de la Generalitat". A l'Institut Escola Santiga les obres de la segona fase haurien d'haver-se iniciat a l'agost. Aquests treballs comporten la construcció d'una primera planta sobre les aules d'Infantil actuals. La construcció estarà a tocar de la segona planta de l'edifici gran del centre. La regidora d'Educació ha lamentat que un curs més l'IE Santiga hagi de patir obres en horari lectiu. Ana Bajo ha afirmat que "volem que els nostres infants tinguin l'educació que han de tenir amb les condicions i igualtats de la resta d'alumnes de totes les escoles" i per això demana la implicació de les famílies per protestar i reivindicar que les obres d'ampliació es facin el més ràpid possible i garantint tots els espais necessaris per una educació de qualitat que "hores d'ara no està garantit".

Sobre la franja de 0 a 3 anys, a Santa Perpètua compta amb tres centres municipals en els quals estan matriculats 240 infants i mantenen vacants lliures. Avui, de manera esgraonada, han començat a entrar els nens i les nenes per familiaritzar-se amb el centre. La regidora d'Educació ha recordat que l'Equip de Govern aposta per la universalitat del primer cicle d'Infantil com a part de tot el sistema educatiu, però que per aconseguir-ho s'han de garantir places a tot arreu i a molts municipis ara és inviable.


Foto: Alumnat en l'EBM Can Folguera durant la jornada d'avui / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila
22 Set 2023 09:55 - RedaccióS'ultima el trasllat del Jutjat de Pau a la Granja Soldevila

El jutjat de Pau de Santa Perpètua ultima el trasllat a les noves dependències de la Granja Soldevila. [ ... ]

Avui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà
22 Set 2023 11:39 - RedaccióAvui se celebra el Dia sense cotxes i és el darrer dia de la gratuïtat del bus urbà

Avui és el darrer dia de la Setmana Europea de la Mobilitat a la qual s'ha sumat un any més l'Ajuntament [ ... ]

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual
22 Set 2023 11:32 - RedaccióL'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Santa Perpètua se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Bisexual que [ ... ]